Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Idag 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Fredag Fre 28 Oktober Okt

Frölunda Esport

Under hösten 2021 inleddes Frölundas satsning på esport, med lokala esportprofilen Casper ”lCappel” Lundgren vid rodret. Lundgren klev in i organisationen i en heltäckande roll; som esportansvarig och som lagkapten för representationslaget. Med visionen att efterlikna Frölundas framgångsrecept där ett långsiktigt tänk, en lokal anknytning och rekrytering av spelare som brinner för klubben står i centrum, startades ett ungdomslag (FHC Academy), ett regionslag (FHC Region) och ett representationslag upp.

 

REPRESENTATIONSLAGET

Representationslaget är esportsatsningens spjutspets och här tog vi in ett lag av högsta klass, med gedigen mästerskapserfarenhet som inkluderar vinster i svenska, finska mästerskap och europeiska mästerskap samt världsmästerskap på individuell nivå. Laget har dessutom två tidigare eSHL-titlar tillsammans. Inga fingrar lades emellan i konstruktionen av detta lag, vars målbild matchar den hos Frölundas representationslag i den fysiska ishockeyn – titelvinst i varje turnering man ställer upp i.

 

HUR FUNGERAR DET

Det spelläge eSHL och andra turneringar inom virtuell ishockey nyttjar för att tävla inom går under namnet EASHL – EA SPORTS Hockey League. EASHL är en av ett antal ”kärnfunktioner” inom EA SPORTS NHL som tillsammans bygger upp spelet.

En av de mest fascinerande aspekterna av virtuell ishockey är att alla tävlar på lika villkor. Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej, hur gammal du är, var du kommer ifrån eller hur du ser ut. När du kliver ut på den virtuella isen handlar det endast om en sak: hur duktig du är på spelet. Med det sagt är det givetvis en lång resa att nå den skicklighetsnivå som krävs för att spela på den högsta nivån. Men så länge du har tillgång till ett Playstation, internet och en handkontroll är det en resa vem som helst kan påbörja.

 

VAR SPELAR VI?

Frölundas representationslag deltar i ECL Elite – mästerskapet för Europas 16 främsta lag, Caps Gaming Showcase – en högklassiga turnering som årligen anordnas av NHL-laget Washington Capitals, samt eSHL – den virtuella motsvarigheten till SHL, med den absoluta majoriteten av alla klubbar representerade.

Frölunda Academy deltar i ECL Lite – den tredje bästa divisionen i Europa.

Frölunda Region deltar i ECL Core – den fjärde bästa divisionen i Europa.

 

För mer information om vår esportsatsning, kontakta Casper Lundgren på [email protected].

 

Följ Frölunda Esport via sociala medier;  

Instagram - @fhcesport  

Twitter - @fhcesport  

Twitch - @fhcesport