Söndag Sön 8 Januari Jan
Tisdag Tis 10 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Fredag Fre 13 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Idag 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar

Frölunda Esport

Under hösten 2021 inleddes Frölundas satsning på esport, med lokala esportprofilen Casper ”lCappel” Lundgren vid rodret. Lundgren klev in i organisationen i en heltäckande roll; som esportansvarig och som lagkapten för representationslaget. Med visionen att efterlikna Frölundas framgångsrecept där ett långsiktigt tänk, en lokal anknytning och rekrytering av spelare som brinner för klubben står i centrum, startades ett ungdomslag (FHC Academy), ett regionslag (FHC Region) och ett representationslag upp.

 

REPRESENTATIONSLAGET

Representationslaget är esportsatsningens spjutspets och här tog vi in ett lag av högsta klass, med gedigen mästerskapserfarenhet som inkluderar vinster i svenska, finska mästerskap och europeiska mästerskap samt världsmästerskap på individuell nivå. Laget har dessutom två tidigare eSHL-titlar tillsammans. Inga fingrar lades emellan i konstruktionen av detta lag, vars målbild matchar den hos Frölundas representationslag i den fysiska ishockeyn – titelvinst i varje turnering man ställer upp i.

 

HUR FUNGERAR DET

Det spelläge eSHL och andra turneringar inom virtuell ishockey nyttjar för att tävla inom går under namnet EASHL – EA SPORTS Hockey League. EASHL är en av ett antal ”kärnfunktioner” inom EA SPORTS NHL som tillsammans bygger upp spelet.

En av de mest fascinerande aspekterna av virtuell ishockey är att alla tävlar på lika villkor. Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej, hur gammal du är, var du kommer ifrån eller hur du ser ut. När du kliver ut på den virtuella isen handlar det endast om en sak: hur duktig du är på spelet. Med det sagt är det givetvis en lång resa att nå den skicklighetsnivå som krävs för att spela på den högsta nivån. Men så länge du har tillgång till ett Playstation, internet och en handkontroll är det en resa vem som helst kan påbörja.

 

VAR SPELAR VI?

Frölundas representationslag deltar i ECL Elite – mästerskapet för Europas 16 främsta lag, Caps Gaming Showcase – en högklassiga turnering som årligen anordnas av NHL-laget Washington Capitals, samt eSHL – den virtuella motsvarigheten till SHL, med den absoluta majoriteten av alla klubbar representerade.

Frölunda Academy deltar i ECL Lite – den tredje bästa divisionen i Europa.

Frölunda Region deltar i ECL Core – den fjärde bästa divisionen i Europa.

 

För mer information om vår esportsatsning, kontakta Casper Lundgren på [email protected].

 

Följ Frölunda Esport via sociala medier;  

Instagram - @fhcesport  

Twitter - @fhcesport  

Twitch - @fhcesport