Flicksatsning

Tack till våra flickpartners som möjliggör vår fortsatta satsning för en jämställd hockey:

JSMgruppen, SEB, Länsförsäkringar, Cashbuddy, Scandic Hotels, Stena Recycling, Serneke, Bauer Hockey och Morris Law. 

Vill du bli partner och vara med och stötta vår flicksatsning? Kontakta försäljningschef Henrik Bengtsson på [email protected] för mer information. Har du andra frågor om vår flicksatsning? Kontakta vår ambassadör Hanna Olsson på [email protected].

-------


Tack vare den grund som Tjejhockeyskolan gav säsongen 2017/2018 kunde vi säsongen därpå driva föreningens första renodlade flicklag. I linje med föreningens jämställdhetsplan har nya steg tagits varje säsong därefter. Med en etablerad hockeyskola för flickor, vår egen tjejcup, lag i seriespel och 50 aktiva tjejer i ungdomslag kunde vi under höstterminen 2021 äntligen öppna ett Hockeygymnasium och en Academy även för tjejer. Tio tjejer har påbörjade sin utbildning tillsammans med oss 2021, och ytterligare en omgång började hösten 2022. Tack vare det gedigna arbete som lagts ner, och på allt engagemang vi mötts av kunde vi presentera Frölunda HCs första damlag redan i höstas – en säsong tidigare än planerat.  


Utöver det arbete vi lägger ner i vår egen förening gör vi också mycket för hela regionen genom att hjälpa till och stötta föreningar i regionen med ledarutbildningar så att fler kan starta flicklag, allt för att vi på sikt ska ha ett seriespel med lag i varje årskull. För oss är det av yttersta vikt att vi bygger verksamheten från grunden, så vi gör rätt från början och skapar ett bra underlag att hämta spelare från. Målsättningen är, precis som för herrarna, att laget ska bestå till 50 procent av egna spelare från regionen.

Säsongen 2022/2023

Det har  varit en framgångsrik säsong för våra flickor, både i Frölunda HC och regionen i stort. Nedan kan ni se ett urval av de aktiviteter vi genomfört för tjejerna, där vissa riktat sig enbart till Frölunda HC men till de flesta har spelare från hela regionen kunnat anmäla sig. Varje tillfälle har lockat i snitt mellan 35-40 spelare, så det har varit bra uppslutning vid samtliga aktiviteter.

Vi vill återigen bara passa på att rikta ett stort tack till dig som flickpartner, det är ni som möjliggör vårt fortsatta arbete för en jämställd hockey. För att göra det ännu tydligare hur stor skillnad ni faktiskt gör har vi ökat antalet flickor i föreningen från totalt 64 flickor registrerade förra säsongen till otroliga 106 registrerade flickor denna säsong!! Och det är bara i vår förening, i hela regionen räknar vi med en ännu större ökning. Så det ser minst sagt ljusare ut framledes!


21/9 - Säsongens första Flickpartnerträff. Samtliga partners till vår flicksatsning blev inbjudna till Frölundaborg för att se på när alla flicklag i föreningen tränade på is och fys tillsammans med damlaget. 40 flickor och 20 damspelare på isen samtidigt var väldigt speciellt att uppleva. Partners fick också en inblick i verksamheten genom en föreläsning av ansvarig Mikael Ström samt träffa de andra partners som gör den här satsningen möjlig för att byta idéer och prata framtida möjligheter. Se ett smakprov från dagen här.


8/10 - World Girls Ice Hockey Weekend

En helg för att skapa fler möjligheter för flickor runt om i världen att prova på hockey. Damlaget och Frölunda engagerade sig och fick se många gamla samt nya spelare på isen tillsammans. 


November - vi öppnade upp platser till den nya ”Hanna Olsson hockey camp” ute på Öckerö tillsammans med bröderna Lundqvist och Frölunda. En sommarhockeyskola för enbart tjejer! 


1/12 - Flickträff för spelare födda 2011-2014 i Frölundaborg. Vi bjöd in våra flickpartners till att komma närmare vår verksamhet och chans till att bidra både på och utanför isen. 42 tjejer från 18 olika klubbar samt 10-15 ledare på plats.

Tjejerna som var med fick dessutom en gratis biljettlänk att utnyttja på damernas hemmamatch den 9 december mot Malmö. 


15/1 – Ledarträff med tema flicktränare, där Hanna Olsson, Michelle Karvinen och Andrea Dalen berättade om sin hockeyresa, Mikael Ström och Kim Martin pratade om vår damverksamhet och Jonas på Mediahuset berättade om vårt arbete med att marknadsföra och rekrytera fler tjejer till sporten.


19/3 – Damlaget spelade årets sista match, och en reflektion från damernas kapten Hanna Olsson är att det har varit otroligt många små-tjejer på våra hemmamatcher. Det lyser i ögonen på dem och det märks att vi i Frölunda är stora förebilder. Precis vad vi behöver i svensk hockey!


Vi har även haft ett seriespel för flickor som har pågått hela hösten/vintern. Bra samarbete mellan klubbarna Frölunda/Hanhals har gjort det möjligt för fler flickor i olika åldrar att spela matcher mot och med varandra. 


Vi har dessutom haft ett tiotal tillfällen, både i Frölundaborg och runt om i andra ishallar, där vi samlat tjejer i olika åldrar för att bara få en chans att spela matcher mot varandra – både på stor och liten plan. Allt för att skapa en större gemenskap och ett community där vi hjälps åt att skapa bättre förutsättningar inom flickhockeyn.

Säsongen avslutades med vår Framåt Tillsammans Cup som gick av stapeln i Frölundaborg den 16 april och riktade sig till flickor födda 2011 eller senare. Det blev en fantastisk dag tillsammans med härligt spel, spännande matcher och gott utbyte.

Vill du bli partner och vara med och stötta vår flicksatsning? Kontakta försäljningschef Henrik Bengtsson på [email protected] för mer information.

Har du andra frågor om vår flicksatsning? Kontakta vår ambassadör Hanna Olsson på [email protected].

STOLTA HUVUDPARTNERS