Frölunda HC samarbetar med Drottning Silvias Barnsjukhus

Frölunda HC har under de senaste åren drivit olika insamlingsprojekt till förmån för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus.

Det finns sedan många år tillbaka ett långsiktigt samarbete och stort engagemang mellan Frölunda HC och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.

Med våra tidigare insamlingar "En glädjande his(s)toria", "Rum för en tjuga" och "Hjälp oss skapa en juligare jul" har vi tillsammans med våra partners och supportrar efter höstens projekt samlat in nästan 1,5 miljoner kronor till Insamlingsstiftelsens arbete för barnen och ungdomarna på sjukhuset. Helt fantastiskt!

Att kunna vara med och göra skillnad - på riktigt - är otroligt viktigt för oss, och därför ligger det här projektet oss lite extra varmt om hjärtat. 

#glädjeläker

Säsongen 23/24: Frölunda HC ❤️ Barnsjukhuset

Säsongen 23/24 gick insamlingen, som landade på 320 000 kr, till att förgylla barnens miljöer på sjukhuset, via projekt i de ombyggnationer som sker på sjukhuset just nu. Det gäller främst mottagningarna på Barnhjärtcentrum och Barncancercentrum. På varje avdelning finns det en reception, som kallas ”Bryggor” på sjukhusspråk. Då temat är hav har de därför blivit döpta till badbryggan och båtbryggan.

Säsongen 22/23: En glädjande his(s)toria

En glädjande his(s)toria är 2022 års insamlingsprojekt, där vi samlade in pengar för att renovera sjukhusets hissar. Allt för att ge barnen och ungdomarna en mer positiv sjukhusvistelse från första stund. 398 870 kronor samlades in. Här kan du se mer om samarbetet säsongen 22/23:

Säsongen 21/22: En juligare jul

2021 fokuserade vi istället på julen med projektet "Hjälp oss skapa en juligare jul", för att även barnen och ungdomarna på barnsjukhuset skulle få möjlighet att njuta lite extra av jultiden - även på sjukhuset. Ännu en fantastiskt lyckad insamling som gjorde att vi kunde sprida den där speciella julstämningen och en andningspaus från vardagen på sjukhuset. Tillsammans samlade vi in 367 459 kronor. Här kan du se mer om samarbetet säsongen 21/22:

Säsongen 20/21: Har du rum för en tjuga?

400 000 kronor samlades in hösten 2020 när samarbetet med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus startades. Insamlingen "Har du rum för en tjuga?", vars syfte var att samla in pengar till renoveringen av tjugo lekfulla behandlingsrum, blev ett otroligt lyckat projekt!

Om Insamlingsstiftelsen

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus arbetar för att skapa glädje för de barn och familjer som vistas i sin vardag på Sveriges största barnsjukhus. När barn och unga drabbas av sjukdom behövs miljöer, upplevelser och aktiviteter som uppmuntrar till lek och skratt, en tillvaro som skänker tröst och hopp. Därför samlar stiftelsen in medel till insatser som kompletterar sjukhusets ordinarie vård. Det som behövs året runt, varje dag, men som inte kan finansieras med våra offentliga medel.

Insamlingsstiftelsen arbetar för alla barn, oavsett sjukdom, så att de får leka, drömma och skratta. Glömma allt det onda – åtminstone för en liten stund.

Du kan alltid swisha in valfritt bidrag! 

Swisha till 1234034120 

STOLTA HUVUDPARTNERS