Duo klar för Frölunda
Publicerad: 2016-03-31

Mattias Nörstebö och Oscar Engsund har skrivit på för Frölunda Indians.

Mitt under brinnande slutspel har Frölunda Indians sajnat två spelare för nästa säsongs trupp – backarna Mattias Nörstebö och Oscar Engsund.

- Roligt att få chansen på riktigt. Det här känns bra, säger Engsund som gästspelade i Frölunda under slutspelet förra säsongen.

22-åringen beskrivs som en tuff spelare med karaktär och vilja av Frölundas sportchef Fredrik Sjöström – själv betonar han att ytterligare ett år i hockeyallsvenskan och IK Oskarshamn har breddat paletten:

- Jag har fått större ansvar och mer speltid och det har varit utvecklande. Jag jagar inte bara folk längre. I Frölunda kommer jag att utvecklas ytterligare och jag kommer till ett ungt lag och det skall bli kul.

Mattias Nörstebö har andra egenskaper, men ser precis som Oscar Engsund möjligheterna att utvecklas som ett av de starkaste argumenten till klubbytet.

- Jag vet att Frölunda är duktiga på att utveckla unga spelare och det här blir en spännande nystart för mig, säger den 20-årige norrmannen som de fem senaste säsongerna tillhört Brynäs organisation:

- Brynäs har betytt mycket för min karriär och det var ett svårt beslut att lämna, men jag måste tänka på min utveckling.

Fredrik Sjöström ser stor potential i den unge norrmannen:

- Nörstebö är en spelskicklig och passningssäker back. Han är offensivt lagd, driven och har stora utvecklingsmöjligheter.

Egenskaper som passar i Frölunda, eller hur Mattias?

- Ja. Jag är ju en spelande back och Frölunda ett spelande lag.

Mattias Nörstebö har skrivit på ett tvåårskontrakt med Frölunda Indians.

Oscar Engsund har sajnat för nästa säsong.

 

Mattias Nörstebö

Ålder: 20 år.

Vikt: 80 kilo.

Längd: 179 cm.

Skjuter: Vänster.

Moderklubb: Lillehammer IK

Kommer från: Brynäs IF

 

Oscar Engsund

Ålder: 22 år.

Vikt: 95 kilo.

Längd: 189 cm.

Skjuter: Vänster.

Moderklubb: IK Oskarshamn

Kommer från: IK Oskarshamn

Peter Pettersson Kymmer