Malte är klar
Publicerad: 2023-08-10
FHC Herr
Poängpålitlige Malte Strömwall har skrivit på för två säsonger med Frölunda HC.

Jakten på en vass forward har varit ett återkommande tema hela sommaren och nu har han skrivit på, för två säsonger (till våren 2025).

”Vi har letat en forward med spets och har varit ute efter Malte länge, kul att vi fick ihop det den här gången”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström som beskriver Malte Strömwall så här:

”Han är explosiv, har ett bra avslut och skall bidra såväl i fem mot fem som i numerärt överläge”.

28-årige Strömwall kommer närmast från AHL-spel med Chicago Wolves och har sedan han lämnade Sverige och SHL 2016 hunnit med spel i Finland och Ryssland, förutom Nordamerika då (var där två vändor innan den senaste).

”Det blir perfekt att spela i Sverige igen efter så många år utomlands. Frölunda är en fin förening med hög status i hela hockeyvärlden. Det var kul att dom hörde av sig och jag gillade vad dom erbjöd mig”, säger Malte Strömwall, som förstår att hans dokumenterade produktivitet över tid skapar förväntningar:

”Sånt där driver mig. Jag ställer krav på mig själv att leverera och att hjälpa laget. Jag vill bidra med hög fart och mycket energi och har snackat med Roger (Rönnberg) om hur han ser mig som spelare och hur han vill använda mig”.

Malte Strömwall kommer att spela i tröjnummer 88.

Malte Strömwall

Ålder: 28 år.

Längd: 182 cm.

Vikt: 86 kg.

Skjuter: Höger.

Tröjnummer: 88.

Moderklubb: Linköpings HC.

Klubbar: Tri City Americans, Växjö Lakers, IF Troja-Ljungby, Luleå HF, Asplöven HC, HV71, AIK, Hartford Wolf Pack, Greenville Swamp Rabbits, KooKoo, HK Sochi, SKA St. Petersburg, Dinamo Minsk, Chicago Wolves.

Landskamper: 15.

Peter Kymmer