Frölunda HC:s skolprojekt: Jag tar ansvar

Varje år åker vi ut och träffar hundratals mellanstadieelever som får ta del av vårt projekt Jag tar ansvar. Forskning visar att stillasittande aktiviteter och beteenden ökar – detta vill vi motarbeta. Under säsongen 2023/2024 samarbetar vi med åtta olika skolor i vår region, Bräckaskolan, Johannebergskolan, Johannebergskolan Montesori, Lillegårdsskolan, Noblaskolan, Nordhemsskolan, Solbackeskolan och Samskolan och vi riktar oss mot årskurs fyra. 

Vi vill vara med och bygga karaktärer med god värdegrund och få barnen att bli ännu bättre lagkamrater både inom idrotten och i skolan men också bland kompisar och hemma. Som en del i projektet får eleverna även ta del av en föreläsning i Frölundaborg, samt möjligheten att vara på plats och uppleva både en herr- och en dammatch live. 

Vi tacksamma till våra partners Bauer, Ford, Gevab Group, Nordic Wellness, OG Clean Fuel, Serneke och Stena Recycling som är med och genomför detta med oss.

Våra Jag Tar Ansvar-partners
Skolgårdsbesök

Säsongen 2023/2024 fokuserar vi på fysiska aktiviteter för att sprida glädje genom rörelse. Det är fotboll, basket och annan rörelse på schemat. Vi är behjälpliga i skolans värdegrundsarbete och vill vara goda ambassadörer som kan vara en hjälpande länk mellan elever och lärare.

Hela Frölundas idé – med ishockey som kärnverksamhet – handlar om rörelse. Detta vill vi sprida även utanför våra ishallar.

Föreläsning i Frölundaborg

Innan projektet är slut bjuder vi in alla barn vi träffat till en föreläsning tillsammans med spelare och stora förebilder från vår förening. Tidigare har Max Friberg, Carl Klingberg, Hanna Olsson och Tuva Kandell varit med.

Här fördjupar samtalet med våra barn kring hur vi jobbar med ansvar i lagen på Frölundaborg.

Matchbesök

Säsongens Jag tar ansvar-projekt innehåller, utöver skolgårdsbesök och föreläsning, inte mindre än två hemmamatcher, en dam och en herr. Säsongen 23/24 gäller:

Damerna – 24 november vs Linköping HC.
Herrarna – 27 februari vs Malmö Redhawks.

Vill du bli partner till oss?

Vi jobbar hela tiden för att utöka Jag Tar Ansvar så att vi kan komma i kontakt med ännu fler barn och ungdomar i vårt område. För att kunna starta upp fler skolor behöver vi din hjälp! Med dig och ditt företag som partner kan vi nå ut till fler, bjuda ännu fler barn på ishockey och fortsätta sprida vår värdegrund långt utanför ishallarnas väggar.

Kontakta Casper Lundgren för mer information
Bild saknas
Följ med ut på skolgårdsbesök!

Frölunda-TV hängde med Casper Lundgren och spelarna ut på två skolgårdsbesök under hösten 2023. Det första på Lillegårdsskolan i Partille och det andra på Nordhemsskolan i Linné. Hör här Casper berättade om verksamheten.

STOLTA HUVUDPARTNERS