Söndag Sön 8 Januari Jan
Tisdag Tis 10 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Fredag Fre 13 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Idag 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Frölunda vände mot Växjö - Johanssons mål avgörande

27 september 2022 21:25
#FHCVLH

Växjö hade ledningen efter 20 minuters spel, men i mittakten skulle Frölunda hitta rätt två gånger om. Hemmalagets andra fullträff, signerat Filip Johansson, skulle visa sig bli matchavgörande. Frölunda vann till slut med 3-1 efter att Anthony Greco satt sitt första SHL-mål i karriären.


Frölunda tog initiativet i inledningen och ledde skotten med 9-3 efter drygt nio minuters spel, men Adam Åhman spelade förtroendeingivande i bortamålet. Istället var det Växjö som öppnade målskyttet när Lukas Bengtsson hittade rätt bakom Frölundadebutanten Frederik Dichow. Efter det var det smålänningarna som skapade en hel del, men inga fler mål föll i öppningsakten.

Hemmalaget inledde även den andra perioden piggt och utdelningen kom efter två minuter efter att Patrik Carlsson avslutat i slottet. Vändningen skulle sedan fullbordas efter att Filip Johansson hittade luckan högt till höger om Åhman.

Växjö hittade inte tillbaka efter Johanssons mål och istället skulle Anthony Greco sätta sin första SHL-strut i den tredje perioden, vilket fastställde slutresultatet.

Sagt om matchen:

– Det är många saker som börjar falla på plats. Även om vi inte får utdelning i powerplay ser det bättre ut och bara det ger oss energi. Vi har ett bra boxplayspel och ett bra målvaktsspel. Kul att se hur grabbarna står upp för varandra, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More efteråt.

– Vi gör det okej, men vi har svårt att skapa de riktiga chanserna. Idag hade vi kunnat göra fler mål om vi varit starkare framför. Vi har visat att vi kan spela bra hockey, inte minst senast, vi gör ingen dålig match idag men vi måste göra det några procent bättre, konstaterade Växjös Robert Rosén.

I punktform

  • Frölunda studsade tillbaka efter förlusten i lördags och har nu två vinster på fyra matcher. De har dock noterats för poäng i samtliga matcher.
  • Växjö har tre förluster på de fyra inledande matcherna. Samtliga nederlag har skett på bortais.
  • Frederik Dichow debuterade i Frölundatröjan. Han spelade förtroendeingivande och stoppade 27 skott. I Växjömålet stod Adam Åhman för en finfin insats med 28 räddningar.
  • Lukas Bengtsson hittade nätet för andra matchen i följd.
  • Nicklas Lasu förlängde sin poängsvit till tre raka matcher. I afton stod han för en assist.
  • Detta var den 500:e SHL-matchen i Robert Roséns karriär.