Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Fredag Fre 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Tisdag Tis 6 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Fredag Fre 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Tisdag Tis 13 December Dec
Söndag Sön 18 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Växjö
VLH

Frölunda vände mot Växjö - Johanssons mål avgörande

27 september 2022 21:25
#FHCVLH

Växjö hade ledningen efter 20 minuters spel, men i mittakten skulle Frölunda hitta rätt två gånger om. Hemmalagets andra fullträff, signerat Filip Johansson, skulle visa sig bli matchavgörande. Frölunda vann till slut med 3-1 efter att Anthony Greco satt sitt första SHL-mål i karriären.


Frölunda tog initiativet i inledningen och ledde skotten med 9-3 efter drygt nio minuters spel, men Adam Åhman spelade förtroendeingivande i bortamålet. Istället var det Växjö som öppnade målskyttet när Lukas Bengtsson hittade rätt bakom Frölundadebutanten Frederik Dichow. Efter det var det smålänningarna som skapade en hel del, men inga fler mål föll i öppningsakten.

Hemmalaget inledde även den andra perioden piggt och utdelningen kom efter två minuter efter att Patrik Carlsson avslutat i slottet. Vändningen skulle sedan fullbordas efter att Filip Johansson hittade luckan högt till höger om Åhman.

Växjö hittade inte tillbaka efter Johanssons mål och istället skulle Anthony Greco sätta sin första SHL-strut i den tredje perioden, vilket fastställde slutresultatet.

Sagt om matchen:

– Det är många saker som börjar falla på plats. Även om vi inte får utdelning i powerplay ser det bättre ut och bara det ger oss energi. Vi har ett bra boxplayspel och ett bra målvaktsspel. Kul att se hur grabbarna står upp för varandra, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More efteråt.

– Vi gör det okej, men vi har svårt att skapa de riktiga chanserna. Idag hade vi kunnat göra fler mål om vi varit starkare framför. Vi har visat att vi kan spela bra hockey, inte minst senast, vi gör ingen dålig match idag men vi måste göra det några procent bättre, konstaterade Växjös Robert Rosén.

I punktform

  • Frölunda studsade tillbaka efter förlusten i lördags och har nu två vinster på fyra matcher. De har dock noterats för poäng i samtliga matcher.
  • Växjö har tre förluster på de fyra inledande matcherna. Samtliga nederlag har skett på bortais.
  • Frederik Dichow debuterade i Frölundatröjan. Han spelade förtroendeingivande och stoppade 27 skott. I Växjömålet stod Adam Åhman för en finfin insats med 28 räddningar.
  • Lukas Bengtsson hittade nätet för andra matchen i följd.
  • Nicklas Lasu förlängde sin poängsvit till tre raka matcher. I afton stod han för en assist.
  • Detta var den 500:e SHL-matchen i Robert Roséns karriär.