Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Växjö trivs på hemmaplan mot Brynäs

29 september 2022 21:20
#VLHBIF

Växjö fortsätter att vara ett spöke för Brynäs. Gävlelaget har inte segrat i Vida Arena på över fem år och smålänningarna segrade med 4-1, när de således tog andra raka hemmasegern.


En inledande period fylld med mycket kamp och inte allt för mycket lägen, överlutade till något av lagen i Vida Arena. Ser vi till målskyttet så var det Samuel Johanesson som fick tid att segla fram med pucken i Växjö-zonen och pricka dit 1-0-målet i den första perioden.

Efter inledningen av matchen, eftersökte Växjö bland annat mer kvalitet i det man gjorde. Sagt och gjort, så fick man utdelning dessutom. Smålänningarna som firar 25 år denna säsong, skulle vända matchen på 74 sekunder genom Erik Josefsson samt Miika Koivisto och satt således i förarsätet.

Väl i den avslutande perioden, så fortsatte Växjö på det inslagna spåret och tog vara på misstag som bjöds från Brynäs och gjorde 3-1 genom Dan Sexton, innan Robert Rosén lyckades fastställa slutresultatet genom 4-1 i slutskedet av matchen.

Sagt om matchen

– När vi tappar momentum för enkelt, och ger de alla möjligheter att avgöra matchen.. Vi har lite tur att det bara är 2-1. Vi måste hitta tillbaka till rätt inställning. Spelar för varandra. Tävlar hårt. Man går framför mål när det gäller. Man pratar mer. Man spelar puckarna djupt, konstaterade Brynäs tränare Miko Manner för C More efter två perioder.

– Det var inte en bra start, rätt slö av oss. Andra och tredje perioden spelade vi mer vad vi är mer kapabla av, och det betalade sig. Det är alltid skönt att komma hem och spela på hemmaplan, vi får bra energi från publiken och använde det till vår fördel, sammanfattade Växjös Dan Sexton.

I punktform

  • Brynäs har inte vunnit i Växjö sedan 25 februari 2017 (!).
  • Klubben firade 25 år och headcoach Jönsson fick en 50 årspresent.
  • Andra raka hemmasegern för Växjö.
  • Samuel Johannesson noterades för gästernas mål.
  • Miika Koivisto firade match 100 i SHL - med att näta.