Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Söndag Sön 8 Januari Jan
Tisdag Tis 10 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Fredag Fre 13 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Holmström slog till igen - Skellefteå i förarsätet

21 mars 2017 21:40
#SMslutspel2017

Ett mål och två assist i söndags - två nya fullträffar ikväll. Axel Holmström var åter stor segerorganisatör för Skellefteå när tabellsexan sänkte Frölunda i Scandinavium.


Den griniga, fysiska och täta kvartsfinalen mellan Frölunda och Skellefteå gick vidare på tisdagen. Som väntat var det också laddat från start i Scandinavium och det var Frölunda som satte tonen i hemmaborgen. Den första stora chansen gick dock till Skellefteå och Pontus Petterström, men då klev Johan Gustafsson fram med en superräddning.

Med 7.20 spelat var dock målvakten chanslös, när Axel Holmström satte fram klubban på Wingerlis inspel till 0-1 för Skellefteå. Repliken från Frölunda dröjde bara två minuter och med ett skott som ändrade riktning utjämnade Jacob Larsson med karriärens första slutspelsmål. Robin Figren hade kort därefter ett friläge som Joni Ortio stoppade, innan det vilda tempot lugnades en aning. Periodens sista chans gick till Pär Lindholm och Gustafsson stod då på nytt i vägen.

Ortio storspelade i tredje: "Gäller att ta vara på det här"

Mittperioden öppnades piggast av Frölunda, men Skellefteå skulle ganska snart ta över och radade sedan upp chanser. Adam Pettersson prickade ribban och Andrew Calof kom loss i ett friläge innan ledningspucken till sist satt. Än en gång var det Holmström som slog till, sedan Sigalet gett bort pucken och en retur uppstått. Med kvarten spelad strulade Frölunda åter i egen zon och ett par snabba passningar lade upp för Jimmie Ericsson och 1-3.

Skellefteåledningen var två mål inför tredje, men där vispade Casey Wellman tidigt in reduceringen och tände Frölunda. Hemmalaget hade minuten efter ett skott i ribban av Matt Donovan och satte Joni Ortio på hårda prov. Målvakten lyckades stå emot pressen i slutminuterna och svarade för en fantastisk räddning när Wellman fick läge för kvittering. Det gjorde att Skellefteå även vann med 2-3, något som ger ledning i kvartsfinalserien som nu vänder norrut.

– Det här är stort! Visst är det bara en vinst, men när vi gick in i serien visste vi att vi var tvungna att vinna här. Nu har vi gjort det, men det gäller att ta vara på det hemma och fortsätta framåt, resonerade Skellefteås målvaktshjälte Joni Ortio i C More.

Nästa match:

  • Skellefteå-Frölunda, Tors 23 mars 19:00