Bild saknas
Frölunda i samhället - vårt CSR-arbete

Vi är och vill fortsätta vara en del av staden. Vi ska vara med och påverka, utveckla och stärka Göteborg i allt vi gör. Vår förening genomsyras av ett samhällsansvar – hur kan vi tillsammans jobba för att skapa en bättre framtid för kommande generationer?

Med stort fokus på barn och ungas fysiska och psykiska hälsa har vi flera initiativ igång som främjar en hållbar utveckling i regionen, skolan samt ungas rätt till en meningsfull fritid. Fortsätt läs för att veta mer om vårt CSR-arbete.

Drottning Silvias barnsjukhus

Under 2020 inledde Frölunda HC ett fördjupat samarbete med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus. Under parollen ”Rum för en tjuga” satte vi som mål att samla in 400 000 kronor till Insamlingsstiftelsen Barnsjukhuset. Tillsammans med våra fans och partners lyckades vi, trots pandemin, nå vårt mål och överlämnade i januari 2021 en check på 400 000 kronor som användes till att inreda tjugo lekfulla behandlingsrum på det nya barnsjukhuset.

Frölunda HC fortsatte samarbetet med Barnsjukhuset även säsongen 2021/2022 och 2022/2023, och samlade då in pengar till projekten ”Hjälp oss skapa en juligare jul” och ”En glädjande his(s)toria”. 

Läs mer om vårt samarbete med Stiftelsen här.

Skolprojekt: Jag tar ansvar

Varje år åker vi ut och träffar hundratals mellanstadieelever som får ta del av vårt projekt Jag tar ansvar. Forskning visar att stillasittande aktiviteter och beteenden ökar. Därför påbörjade vi förra säsongen, trots pandemin, även vår nya skolgårdssatsning. Under säsongen 2022/2023 samarbetar vi med fyra olika skolor i vår region, Sannaskolan, Frejaskolan, Björkåsskolan och Lillegårdsskolan, och vi riktar oss främst mot årskurs 4–6. Vi har under säsongen varit ute på skolgårdsbesök där spelare från herrlaget, damlaget och J20 har vart ambassadörer från vår organisation och haft rastaktiviteter med eleverna – allt för att försöka skapa en bra grund för framtiden. Vi vill vara med och bygga karaktärer med god värdegrund, och få barnen att bli ännu bättre lagkamrater både inom idrotten och i skolan men också bland kompisar och hemma. Som en del i projektet får eleverna även ta del av en föreläsning i Frölundaborg, samt möjligheten att vara på plats och uppleva både en herr- och en dammatch live. 

Läs mer om Jag tar ansvar här.

Allmänhetens åkning

Det är inte alla familjer som har möjlighet att resa iväg under höst- och sportlov. För barn kan det skapa utanförskap, stress och även en känsla av skam. Som en del i arbetet med rätten till en meningsfull fritid bjuder vi in barn och ungdomar till att åka skridskor med våra A-lagsspelare. Vi står för utrustning samt autografer och selfies som barnen kan visa upp för sina klasskompisar. Under höstlovet 2022 kunde vi äntligen, efter ett längre uppehåll på grund av pandemin, bjuda in regionens barn och ungdomar till Scandinavium igen vilket var otroligt uppskattat av både stora och små.

Gratis hockeyskola

Vi bjuder på gratis hockeyskola och fritt lån av utrustning för både tjejer och killar mellan 5–8 år. Tillsammans med 42 föreningar i Västsverige håller Frölunda HC dessutom i flera utbildningsprogram och clinics för att utveckla pojk- och flickhockeyn. 

Läs mer om vår ungdomsverksamhet och regionutveckling här.

Flicksatsning

Tack vare den grund som Tjejhockeyskolan gav säsongen 2017/2018 kunde vi säsongen därpå driva föreningens första renodlade flicklag. I linje med föreningens jämställdhetsplan har nya steg tagits varje säsong därefter. Med en etablerad hockeyskola för flickor, vår egen tjejcup, lag i seriespel och 50 aktiva tjejer i ungdomslag kunde vi under höstterminen 2021 äntligen öppna ett Hockeygymnasium och en Academy även för tjejer. 

Utöver det arbete vi lägger ner i vår egen förening gör vi också mycket för hela regionen genom att hjälpa till och stötta föreningar i regionen med ledarutbildningar så att fler kan starta flicklag, allt för att vi på sikt ska ha ett seriespel med lag i varje årskull. För oss är det av yttersta vikt att vi bygger verksamheten från grunden, så vi gör rätt från början och skapar ett bra underlag att hämta spelare från. Målsättningen är, precis som för herrarna, att laget ska bestå till 50 procent av egna spelare från regionen.

Läs mer om vår flicksatsning här.

STOLTA HUVUDPARTNERS