Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar

Loui och Lasses första

24 november 2022 21:25
FHC HERR

Frölunda HC bortabesegrade Örebro HK med 3-0 när Loui Eriksson gjorde sitt första mål och Lars Johansson höll sin första SHL-nolla för säsongen.


Frölunda HC hade fem raka bortasegrar i bagaget (CHL inkluderat) när man begav sig till Närke och Behrn Arena för att möta Örebro HK - ligans starkaste hemmalag. Örebro inledde också denna match bättre, om än med inte särskilt stor marginal, för trots att hemmalaget höll puck snäppet mer och hade mer tid i anfallszon så skapade Frölunda två av periodens kanske vassaste chanser via Jan Muršak. Först, redan efter knappt fyra minuter, skrinnade sig slovenen igenom två Örebrobackar för ett friläge men utan att överlista Jhonas Enroth i Örebromålet. Lite senare i perioden spelade han över till Isac Born i ett två-mot-ett-läge, men 18-åringens första mål i A-laget fick fortsatt väntas på efter ett direktskott som Enroth räddade.

Några minuter in i den andra perioden började Frölunda på allvar ta kommando om matchbilden, med ett par tunga byten i följd i anfallszon med farligare och farligare skottlägen som följd. Max Friberg hittade sedan en helt fri Filip Johansson i slottet, som fick gott om tid att sikta in sig och sköt in 1-0 bakom Enroth med sitt 3:e SHL-mål för säsongen.

De efterföljande minuterna skulle bli tunga för Örebro, för fyra utvisningar inom loppet av fyra minuter gav Frölunda ett långt sammanhängande powerplay och två tillfällen i spel fem mot tre - och till sist kom utdelningen.
Det var i februari 2005 som Loui Eriksson senast gjorde mål i Frölunda, men den här kvällen i Behrn Arena var det dags igen. Placerad till höger om målet tog han emot en passning av Ryan Lasch och vallade in pucken via en Örebroback till 2-0 med lite mer än halva den andra perioden spelad.

– Vi fick några bra chanser i fem mot tre, så det var skönt att få sätta dit den. Passningen hittade fram till mig och på något sätt så ramlade pucken in i mål där, kommenterade målskytten Loui Eriksson i C More.
– Sakta men säkert går det framåt, varit skönt att få spela två matcher här innan. Matchtempot är på väg, svettigt där ute och mycket att jobba på, men det är väldigt kul, sade Loui om återkomsten i SHL.

Full kontroll

Frölunda kontrollerade tillställningen på ett mycket stabilt sätt och även om Örebro stundtals tryckte på rätt ordentligt och hade sina chanser att ta sig in i matchen så var det i synnerhet en stor vägg som stod i vägen - Lars Johansson.
Med drygt två minuter kvar av tillställningen vispade Andreas Borgman pucken in i tom målbur och fastställde slutresultatet 3-0, vilket innebar tre nya poäng med hem till Göteborg.

– De inledde bra i första perioden och skapade några bra lägen där, men i och med några utvisningar och mål från oss så tog vi över och kunde sedan kontrollera det bra under hela tredje perioden. En riktigt bra bortamatch, kommenterade Lars Johansson efter slutsignalen. – Lite trögt i början av säsongen för min del, men jag tycker att jag har haft ett bra tålamod och det har successivt blivit bättre. Jag tycker att jag börjar hitta tillbaka till mitt spel på riktigt och det känns riktigt skönt med en nolla här i kväll, avslutade Lars.

Kommande herrmatcher

SHL | 2022.11.26, 15:15 | Frölunda HC - Linköping HC (Biljetter),
SHL | 2022.11.29, 19:00 | Luleå HF - Frölunda HC,
SHL | 2022.12.01, 19:00 | Timrå IK - Frölunda HC.

Matchstatistik

Örebro HK - Frölunda HC 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Skott:
30-26 (11-8, 4-13, 15-5)
PIM: 28-6 (0-4, 28-2, 0-0)
Åskådare: 5 331

Period 1

Period 2
0-1 (27:33) | Filip Johansson (Max Friberg)
0-2 (33:16) | Loui Eriksson (Ryan Lasch, Andreas Borgman) PP2

Period 3
0-3 (57:46) | Andreas Borgman (Christian Folin) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Patrik Carlsson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Loui Eriksson - Linus Nässén - Ryan Lasch
Jere Innala - Jan Muršak - Isac Born
Jacob Nilsson - Nicklas Lasu - Mats Rosseli Olsen
Otto Stenberg

Andreas Borgman - Christian Folin
Petteri Lindbohm - Filip Johansson
Pontus Johansson - Tom Nilsson
Anders Grönlund

Lars Johansson
(Frederik Dichow)