Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar

Backen Jonas Ahnelöv återvänder till Frölunda

16 maj 2013 10:00

Frölunda HC och backen Jonas Ahnelöv, 25, har i dag undertecknat ett avtal som gäller över en säsong, till och med 30 april 2014.

Jonas Ahnelöv återvänder till Frölunda efter tre säsonger i San Antonio Rampage (96 matcher 3+9=12) och de senaste två säsongerna i Modo. Sammanlagt har Ahnelöv spelat 231 matcher (8+22=30) i Elitserien och SM-slutspelet.


Jonas Ahnelöv är född och uppväxt i Huddinge där han inledde juniortiden. Säsongen 2005/2006 flyttade Ahnelöv till Frölunda där han spelade med J20 och Frölundas A-lag. Säsongen 2006/2007 vann Ahnelöv guld med Frölundas J20 och säsongen innan vann han silver med samma lag.

Sammanlagt har Ahnelöv spelat 133 matcher med Frölundas A-lag, gjort 4 mål och noterats för 9 målpass, sammanlagt 13 poäng.

Elitseriepremiären skedde hösten 2005.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC:
-Jonas är ännu ett exempel på Frölundas arbete med att utveckla unga hockeytalanger. Jonas kom till oss som junior, spelade med J20 och matchades samtidigt in i A-laget. Valde sedan att prova lyckan i Nordamerika och därefter återvända till Elitserien och till Modo. Nu vänder han tillbaka till Göteborg och Frölunda med nya erfarenheter och viktig rutin från Nordamerika, Tre Kronor och Elitserien.

–Jonas är en storvuxen rejäl back, som gärna spelar fysiskt. Han har en bra skridskoåkning och ett vasst passningsspel som skapar bra situationer.

–Jag är väldigt glad att Jonas valt Frölunda som nästa steg i sin utveckling. Han är en spelare med bra karaktär som alltid tävlar hårt och samtidigt spelar med stor pondus i det offensiva spelet.

–Det är en del av vår plan med laget att börja säsongen med lite fler spelare än vad som kanske är brukligt. Det troliga är att någon eller några spelare kommer att lånas ut när vi kommer en bit in på säsongen. Men fram till dess ser truppen ut som den gör i dag.

#61 Jonas Ahnelöv:

-Allt kändes bra direkt när jag pratade med Christian (Lechtaler) och Roger (Rönnberg) om deras planer för den kommande säsongen. Jag bestämde mig rätt så snart för Frölunda. Det kändes liksom rätt!

–Sen gillar jag Göteborg som stad också, det betyder också mycket. Jag har bara goda minnen från förra gången här.

–Att komma tillbaka till Frölunda känns jättespännande med satsningen som nu görs. Att spela i Scandinavium, det har alltid varit något visst.

–Jag känner redan rätt så många i laget vilket alltid är skönt, Dick (Axelsson), Anton (Axelsson) och (Robin) Figren känner jag väldigt väl.

–Tröjnummer ja, jag har haft 51 nu men det är inte ledigt i Frölunda, så då får det bli 61 i stället. Det är ju rätt lika, så det tar vi.

Bilden ovan är från Elitseriens upptaktsträff i september 2012 då Jonas Ahnelöv representerade Modo.