I vinnarspåret, igen
Publicerad: 2021-11-27
SHL
Frölunda HC vann en tajt match borta mot Brynäs – Karl Henriksson avgjorde på övertid.

I det som en gång hette Gavlerinken var Roger Rönnberg tydlig innan nedsläpp: inte en Örebro-insats en gång till.
Och nog fick han se ett mer påslaget lag i bortamötet med Brynäs.
Inledningen av matchen var lite trevande, men den tog fart efter ett långt Frölunda-anfall fem minuter in i den första perioden. Pucken hamnade hos Ryan Lasch vid sargen som hårt uppvaktad smekte fram den till Jens Olsson som behärskat skickade in 0-1 bakom Brynäsmålvakten Veini Vehviläinen.
Ett mål som puttade över initiativet till Frölunda som dominerade resten av perioden – minus den tvåminutare Michael Spacek drog på sig efter tio spelade.
”Vi pratade innan matchen om att inleda extremt defensivt och ta det som ges”, säger målskytten Jens Olsson till Cmore.

Den andra akten bjöd på en hel del, inte minst ett tidigt 0-2-mål av Ryan Lasch – fint framspelad av Patrik Carlsson och i power play.
Minuten efter åkte Jan Mursak ut och Brynäs utnyttjade den möjligheten, 1-2 Nick Olesen.
Resten av andra dominerade Frölunda, men hittade inte in bakom Veini Vehviläinen.

Men det gjorde bortalaget tidigt i den tredje – Jens Olsson igen, i powerplay, och assisten stod Ryan Lasch för, igen.
1-3 på tavlan och ett tydligt spelövertag, men hockey är ju hockey och knappt halvminuten senare var det reducerat – Nicklas Danielsson fick målet, men den styrdes in av en Frölunda-skridsko efter målvaktsretur.
Drygt åtta minuter in i perioden var ställningen helt ologiskt 3-3 (Oscar Eklind) och trots ett dominant Frölunda och ett tröttkört Brynäs blev det inga fler mål under ordinarie tid. Frölunda tog direkt hand om övertiden och halvvägs in i den satte Karl Henriksson avgörande 3-4, Michael Spacek assist.
”Vi gör en bättre match än i torsdags och det var skönt med vinst, men vi ville haft den här under ordinarie tid. Stabilt ändå”, tycker matchvinnaren Karl Henriksson.

Frölunda HC matchar på tisdag igen, mot Oskarshamn i Scandinavium – biljetter går att köpa via den här länken.