Andra raka i CHL
Publicerad: 2022-09-03
FHC herr
Frölunda HC vann den andra gruppspelsmatchen i CHL mot tyska Eisbären Berlin med 7-1.

Jamen, det var väl en härlig inledning på en sensommarlördag i början av september.
Pucksläpp, Frölunda direkt in i anfallszon och 1-0 bakom Berlins målvakt Tobias Ancicka efter 25 sekunder – Christian Folin-pärla från blå i krysset, som kan ha tagit på någon på vägen.
Trots två numerära överlägen och mängder av lägen, bland annat ett ribbskott från Jere Innala, dröjde tvåan, men den kom, och precis som ettan, i rätt läge.
Med dryga halvminuten kvar av perioden förlängde Jan Mursak till Nicklas Lasu som med Ryan Lasch-händer hittade en fri Mats Rosseli Olsen framför mål, 2-0.

Och eftermiddagen i Frölundaborg blev knappast sämre.
3-0 tryckte Ryan Lasch in i en omställning - en liten tittfint mot Innala och så pucken upp i närmsta krysset.
Fyran var om möjligt ännu tjusigare. Långt uppspel av Filip Johansson till Jere Innala som förlängde till Ryan Lasch djupt ner i zon – den avgörande passningen till Jacob Nilsson i slottet var öppnande och avslutet kliniskt.
Av bara farten solokörde Max Friberg in 5-0 i numerärt underläge i slutet av perioden.

Eisbären Berlin bytte målvakt till den tredje perioden – Ancicka ut och Juho Markkanen in – och effekten blev omedelbar. Efter 23 sekunder svepte Korbinian Geibel in 5-1, duktigt hjälpt av Christians Folin klubba.
Resten av perioden blev av akademisk karaktär, men Frölunda skyfflade i alla fall in två puckar till – Jere Innala (6-1) och Nicklas Lasu (7-1).
”Vi gör en överlag bra insats. Vi hade bra målvaktsspel, bra försvarsspel och så gör vi ju sju mål. Det ser bra ut, men det finns att putsa på”, menar Nicklas Lasu och blir konkret:
”Vi kan utveckla vårt power play och vårt box play, samt vår offensiv, vi vill kunna göra mål på fler sätt”.

I och med segern leder Frölunda HC grupp G på maximala sex poäng. Redan nästa vecka spelas gruppspelsomgång tre och fyra, båda borta – Eisbären Berlin på torsdag och Mountfield på lördag.

Frölundas lag

Jamen, det var väl en härlig inledning på en sensommarlördag i början av september. Pucksläpp, Frölunda direkt in i anfallszon och 1-0 bakom Berlins målvakt Tobias Ancicka efter 25 sekunder – Christian Folin-pärla från blå i krysset, som kan ha tagit på någon på vägen. Trots två utvisningar och mängder av lägen, bland annat ett ribbskott från Jere Innala, dröjde tvåan, men den kom, och precis som ettan, i rätt läge. Med dryga halvminuten kvar av perioden förlängde Jan Mursak till Nicklas Lasu som med Ryan Lasch-händer hittade en fri Mats Rosseli Olsen framför mål, 2-0. Och eftermiddagen i Frölundaborg blev knappast sämre. 3-0 tryckte Ryan Lasch in i en omställning - en liten tittfint mot Innala och så pucken upp i närmsta krysset. Fyran var om möjligt ännu tjusigare. Långt uppspel av Filip Johansson till Jere Innala som förlängde till Ryan Lasch djupt ner i zon – den avgörande passningen till Jacob Nilsson i slottet var öppnande och avslutet kliniskt. Av bara farten solokörde Max Friberg in 5-0 i numerärt underläge i slutet av perioden. Eisbären Berlin bytte målvakt till den tredje perioden – Ancicka ut och Juho Markkanen in – och effekten blev omedelbar. Efter 23 sekunder svepte Korbinian Geibel in 5-1, duktigt hjälpt av Christians Folin klubba. Resten av perioden blev av akademisk karaktär, men Frölunda skyfflade i alla fall in två puckar till – Jere Innala (6-1) och Nicklas Lasu (7-1). ”Vi gör en överlag bra insats. Vi hade bra målvaktsspel, bra försvarsspel och så gör vi ju sju mål. Det ser bra ut, men det finns att putsa på”, menar Nicklas Lasu och blir konkret: ”Vi kan utveckla vårt power play och vårt box play, samt vår offensiv, vi vill kunna göra mål på fler sätt”. I och med segern leder Frölunda HC grupp G på maximala sex poäng. Redan nästa vecka spelas gruppspelsomgång tre och fyra, båda borta – Eisbären Berlin på torsdag och Mountfield på lördag.

Frölundas lag Målvakt: Lars Johansson (Frederik Dichow) Backar: Christian Folin, Petteri Lindbohm Anders Grönlund, Filip Johansson Pontus Johansson, Tom Nilsson Lucas Nordsäter

Forwards: Radan Lenc, Joel Lundqvist, Max Friberg Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu, Jan Mursak Liam Dower Nilsson, Jacob Nilsson, Anthony Greco Jere Innala, Patrik Carlsson, Ryan Lasch

FAKTA Första perioden 0.25: 1-0 Christian Folin (Max Friberg, Joel Lundqvist). 19.29: 2-0 Mats Rosseli Olsen (Nicklas Lasu, Jan Mursak). Andra perioden 26.27: 3-0 Ryan Lasch (Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu). 35.59: 4-0 Jacob Nilsson (Ryan Lasch, Jere Innala). 37.16: 5-0 Max Friberg. Tredje perioden 40.23: 5-1 Korbinian Geibel (Marcel Noebels, Kevin Clark). 49.35: 6-1 Jere Innala (Jacob Nilsson, Ryan Lasch). 56.25: 7-1 Nicklas Lasu (Mats Rosseli Olsen, Jan Mursak).