Brutalt ärlig utvärdering
Publicerad: 2021-04-23
FHC
Nej, analysen är inte klar ännu. Ja, det är nyförvärv på ingång.

Frölunda has left the building, såväl bildligt som bokstavligt.
Säsongen tog slut i kvartsfinal mot Rögle och spelare och ledare har efter en vecka av debriefing fått ledigt.
10 maj är det återsamling och uppstart för en ny säsong, men inte utan en ordentlig utvärdering av den gamla.
”Vi är självklart besvikna över uttåget och att vi inte kunde göra match av det mot Rögle. Smärtsamt, men det kan leda till något bra om vi drar rätt slutsatser”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström som de senaste dagarna har suttit i samtal med samtliga spelare och ledare:
”Vi har varit brutalt ärliga mot varandra och det kan vara jobbigt ibland, men det viktiga är att vi är noggranna och inte missar något. Jag förstår att många är intresserade av vår analys, men den kommer att ta tid. Och behöver få ta tid, det är viktigt att förstå”.

Sedan förlusten mot Rögle i kvartsfinal fyra i förra veckan har den externa analysen av Frölunda varit omfattande. Lagbygget har ifrågasatts och spelsystemet och mycket, mycket mer. Fredrik Sjöström har tagit del av det mesta.
”Vi vet att vårt power play inte var tillräckligt bra. Och vi vet att det finns mer att ta av från vissa spelare. I vår analys tittar vi på allt och rannsakar verkligen oss själva. Jobbar vi rätt, spelsystem, gruppdynamik, spets? Men allt är inte nattsvart. Vi har gjort bra saker också, det får vi inte glömma. Och arbetet med en ny säsong har ju pågått ett tag och vi ligger bra i fas”.

Om några veckor är Frölunda tillbaka i Frölundaborg med siktet inställt på säsongen 2021/2022.
Och precis som alla andra år är det ett nybygge som tar sig an försäsongsträningen under Pär Edlunds ledning.
Fyra spelare har lämnat Frölunda den här veckan – Johan Mattsson, Jesper Sellgren, Jonathan Sigalet och Simon Hjalmarsson – och de hålen skall fyllas.
”Det är alltid jobbigt att säga hej då och speciellt till en kille som Hjalle. En grym spelare och karaktär som har betytt mycket för oss under många år, men allt har sin tid och det är stor rörlighet i den här branschen”, förklarar Fredrik Sjöström som här och nu inte kan bjuda på några namn, men försäkrar att nya spelare är på ingång:
”Vi har en del luckor kvar att fylla och nyförvärven kommer komma, men som jag alltid brukar säga: Truppen lever till den 15 februari.”

Peter Pettersson Kymmer