Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Lördag Lör 4 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Vinstsviten bruten

7 januari 2021 21:23
SHL

Ett otroligt stabilt Luleå HF rivstartade med en tvåmålsledning och skulle sedan aldrig släppa taget.


Det blev en tuff start för Frölunda HC när Luleå HF gästade för säsongens tredje möte mellan lagen. Efter drygt tre minuters spel rakade Filip Hållander in en retur och spräckte Niklas Rubins nolla och bara två minuter senare small det igen. Forne Frölundajunioren Fabian Lysell knäppte in ett handledsskott till första SHL-målet och en norrbottnisk tvåmålsledning redan efter fem minuter.

Frölunda skulle ganska omgående efter kallduschen få en chans till reducering i och med ett numerärt överläge, men ett tamt spel ifrån hemmalaget gjorde att Luleå utan några större problem skulle reda ut de två minuterna. Istället skulle reduceringen komma drygt halvvägs in i akten – åtminstone vad de flesta länge skulle tro.
Jens Olsson dök upp på bortre stolpe, fick en fin passning av Patrik Carlsson och sköt ett direktskott som Luleåmålvakten Jesper Wallstedt, med benskyddet, styrde mot stolpen. Pucken tog sedan en bana längs mållinjens insida och fick såväl raketavfyrande som måltecken ifrån domare som gensvar. Efter en längre tids videogranskning kom dock domare Mikael Sjöqvist ut på isen och gjorde wash out – ett tecken som innebar att deras bedömning var att pucken aldrig helt var över linjen och således ej kunde godkännas.

– Med lite tur så hade vi legat under med ett mål, men nu ligger vi under med två så det är bara att gnugga framåt, kommenterade Jens Olsson efter den första perioden.
– De är mer aggressiva än oss i sin forecheck, sätter fart och använder sin kropp mycket. Det tog några minuter innan vi vaknade till liv här, därefter böljade det mycket fram och tillbaka.

Spelet fortsatte bölja, men det var en andraperiod som skulle handla mest om ett Frölunda i jakt på reducering – och ett Frölunda som hade tre numerära överlägen bara i mittenakten, utan framgång. Gästande Luleå gjorde det ofantlig svårt att för Frölunda skapa de där riktigt heta chanserna, att komma in framför kassen och utmana Wallstedt nämnvärt. – Vi saknar kvalité på det avsluten, både från backplats och framför mål. Vi måste se till att det är folk på kassen, vi gör det lite för enkelt för målvakten, kommenterade Max Friberg inför den tredje perioden.

Stabilt Luleå kunde städa av matchen

Denna afton skulle Frölunda fortsatt ha ofantligt svårt att spräcka Wallstedts nolla. Ju längre den tredje perioden led, desto mer etablerade Frölunda tryck i anfallszon, men på den nivå som gästerna höll rent framför egen kasse och boxade ut så skulle värdarna aldrig lyckas ta sig in i matchen. Istället tog man en utvisning efter knappa kvarten spelad och därefter blev det faktiskt aldrig ens nära igen, utan ett stabilt Luleå höll ut, fastställde slutresultatet 3-0 i tom bur och tog samtliga tre poäng.

– Som jag ser det så var det några situationer i den första perioden som blev matchavgörande. När Luleå får spela med en 2-0-ledning är de väldigt svåra att ha och göra med, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:
– Vi behöver absolut skapa mer farligheter på den tid vi hade i anfallszon. Mycket tid där, men vi hamnade för mycket på utsidan och var för tveksamma på att ta närmsta väg in mot mål, avslutade Roger.

Kommande matcher
Lördag 9/1, kl 15:15, Frölunda HC – Färjestad BK,
Torsdag 14/1, kl 19:00, Skellefteå AIK – Frölunda HC,
Lördag 16/1, kl 18:00, Färjestad BK – Frölunda HC,
Tisdag 19/1, kl 19:00, Frölunda HC – Linköping HC,
Torsdag 21/1, kl 19:00, Frölunda HC – Leksands IF.

Matchstatistik

Frölunda HC – Luleå HF 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)
Skott:
21-16 (6-6, 9-2, 5-8)
PIM: 2-10 (0-2, 0-6, 2-2)

Period 1
0-1 (03:17) | Filip Hållander (Jack Connolly, Daniel Sondell)
0-2 (05:03) | Fabian Lysell (Eddie Larsson, Carl Mattsson)

Period 2

Period 3
0-3 (57:55) | Karl Fabricius (Daniel Sondell) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Viktor Ekbom
Jens Olsson - Filip Johansson
Jonathan Sigalet - Anders Grönlund
Simon Edvinsson

Karl Henriksson - Jan Muršak - Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Simon Hjalmarsson - Patrik Carlsson - Linus Nässén
Christoffer Ehn - Joel Lundqvist - Max Friberg
Elmer Söderblom