Kung Loui matchvinnare i Gävle
Publicerad: 2022-12-03
FHC HERR
Sex av nio poäng med hem från veckan i Norrland. Så sammanfattar vi Frölundas roadtrip efter dagens 5-2-seger i Gävle. Kung Loui fixade vinsten, men förutsättningarna var skakiga på förhand.

Frånvarolistan var lång inför dagens SHL-match i Gävle. Andreas Borgman och Jan Mursak avstängda, Anders Grönlund, Ryan Lasch och Pontus Johansson i sjukstugan. Manfallet i truppen tvingade Roger Rönnberg att gå till nedsläpp med bara fem backar. Det tvingade honom också att slå Västerås en signal för att be om att få låna tillbaka utlånade Liam Dower Nilsson. Glädjande kunde åtminstone Anthony Greco göra comeback.

Förutsättningarna är sällan sådana. Nu var det som det var.

FHC vände underläge

Frölunda HC misslyckades med att ta ledningen i matchen. Brynäs Samuel Johannesson hittade krysset bakom Lasse Johansson efter dryga nio minuter. Gör man inte första, så får man väl göra andra. Brynäs hade sin 1-0-ledning i knappt fem minuter innan Max Friberg la pucken mellan benskydden på Anders Linbäck. En viktig kvittering för Frölunda som höll hela vägen till pausvilan. Det skulle ta sex minuter och 25 sekunder i andra innan Frölunda hade vänt. Patrik Carlsson stod väl placerad framför mål och sköt på en passning av Joel Lundqvist pucken i krysset.

Frölunda spelade starkt och strukturerat och hade ett välförtjänt övertag på Brynäs efter 40 minuter. Bristen på spelare märktes knappast av i tempot på isen. Frölunda HC spelade bra. Men visst skulle det hela bli kvitterat igen. Det tog 31 sekunder av den tredje perioden, sedan hade Nick Olesen jämnat ut matchen till 2-2. Än en gång skulle den tredje perioden bli helt avgörande.

Energin räckte trots allt

Matchens två första Frölundamål hade en gemensam nämnare. Joel Lundqvist (såklart), assist till båda två. Inte ville kompisen Loui Eriksson vara sämre. En bit in i den tredje perioden visade nyförvärvet varför han hämtats in i truppen. Eriksson gjorde liggandes och glidande påväg bort från målet 3-2 med klubbspetsen när han i sista stund petade in en puck som dansade på mållinjen.

Frölunda orkade trots manfallet. Nicklas Lasu gjorde 4-2 med en läcker fint, Max Friberg 5-2 i tom kasse och bussen kunde rulla hem med tre poäng i bagaget. Sex och av nio poäng möjliga på denna roadtrip, inte är väl det så dåligt.

Intressanta punkter:

– Max Friberg har nu gjort nio mål den här säsongen.
– Mest istid idag: Christian Folin 26:59, Filip Johansson 26:04, Tom Nilsson 25:37.
– Frölunda HC ligger fyra i SHL efter matchen.
– Matchen i Gävle var var den sista av tre bortamatcher sammankopplade med en roadtrip i norr. Lördagskvällen tillbringar Frölunda HC:s herrar i buss raka vägen hem.

Matchstatistik

Brynäs IF vs Frölunda HC 2-5 (1-1, 0-1, 1-3)

Period 1
1-0 08:52 | Samuel Johannesson (Linus Ölund, Niklas Friman)
1-1 13:32 | Max Friberg (Patrik Carlsson, Joel Lundqvist)
Period 2
1-2 26:25 | Patrik Carlsson (Joel Lundqvist, Anthony Greco)
Period 3
2-2 40:31 | Nick Olesen (Johannes Kinnvall, Dmytro Timashov)
2-3 45:59 | Loui Eriksson (Isac Born, Jacob Nilsson)
2-4 53:18 | Nicklas Lasu (Anthony Greco, Filip Hasa)
2-5 59:24 | Max Friberg (Christian Folin, Linus Nässén)

Så här ställde Frölunda upp:
Patrik Carlsson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Jere Innala - Linus Nässén - Anthony Greco
Mats Rosseli Olsen – Nicklas Lasu – Liam Dower Nilsson
Loui Eriksson - Jacob Nilsson - Isac Born
Otto Stenberg

Petteri Lindbohm – Christian Folin
Filip Johansson
Filip Hasa - Tom Nilsson

Lars Johansson
(Frederik Dichow)

Jonas Andersson