Tre pinnar mot tabelltvåan
Publicerad: 2022-11-16
FHC DAM
Segertåget fortsätter rulla på för Frölunda. Under onsdagen besegrades Troja för andra gången den här säsongen. Denna gång med 10-1. – Jag tycker vi gör ett bra jobb, vi spelar som ett lag och vi håller det enkelt, säger Ella Hellman.

Efter ett 15 dagar långt uppehåll var det under onsdagen äntligen dags för match för Frölunda i NDHL. Vad som till en början såg ut att kunna bli en jämn batalj blev i stället en solkla seger för hemmalaget. Segerorganisatörer var Michelle Karvinen och Emilia Bergeby Hallbeck som låg bakom varsitt hattrick.

Första perioden började i ett högt tempo från båda lagen. Matchen stod länge och vägde, men det var till slut Frölunda som skulle inleda målskyttet för kvällen. När klockan stod på 6:57 fick hemmalaget spela powerplay. Michelle Karvinen spelade pucken till Hanna Olsson som skickade den vidare till Emilia Bergeby Hallbeck som försökte strya in pucken som inte gick in denna gång. Med bara sekunder kvar av det numerära underläget kunde dock Michelle Karvinen sätta 1-0. Framspelningen kom från Andrea Dalen som skickade in pucken framför mål till Michelle Karvinen som åkte runt bortamålvakten och kunde lägga in den i ett nästintill öppet mål.

– Troja kom in väldigt starkt och satte hög press på oss, vilket gjorde att vi var tvugna att fatta snabbare beslut, säger Ella Hellman.

Målet gav Frölunda luft under vingarna och efter 11:52 utökade Ella Hellman ledningen. Trots en reducering från Troja fortsatte Frölunda föra spelet och inför andra perioden hade laget införskaffat sig en 4-1-ledning.

Mittenakten såg länge ut att bli mållös, men efter 11 minuter gjorde Michelle Karvinen sitt andra mål i matchen och utökade därmed hemmalagets ledning till 5-1. Det var inte bara Michelle Karvinen som skulle bli tvåmålskytt i den andra perioden, även Emilia Bergeby Hallbeck såg till att skriva in sig i målprotokollet ytterligare en gång. Innan perioden slut skulle Michelle Karvinen även göra hattrick. Perioden slutade således 7-1.

– Jag tycker vi gör det bättre i andra och tredje perioden. Vi spelade pucken snabbare och kollade upp innan vi ska sätta passningar, säger Ella Hellman.

I tredje perioden var det inte mycket snack om saken. Frölunda dominerade perioden fullständigt och det var i princip spel mot ett mål. Hemmapubliken fick jubla tre gånger om och slutresultatet skrevs till 10-1. Vinsten blev Frölundas nionde för säsongen, av nio möjliga.

– Jag tyckte vi gjorde en bra match efter uppehållet. Det kan vara svårt med sådana uppehåll, men jag tycket att vi har gjort det bra. Vi har ändå haft träningar och hunnit spela ihop oss. Det är skönt att vara tillbaka, avslutar Hellman.