Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar

Juniorvärldsmästaren Artturi Lehkonen till Frölunda

28 mars 2014 11:00

Frölunda HC och forwarden Artturi Lehkonen, 18 har i dagarna undertecknat ett kontrakt som gäller två säsonger, till och med 30 april 2016.


Lehkonen vann J-VM-guld i Malmö i vintras med Finland och kommer närmast från finska ligaklubben KalPa där han spelat de två senaste säsongerna.

I NHL-draften förra året valdes Lehkonen i andra rundan, som spelare #55 totalt, av Montréal Canadiens. Förra säsongen valdes Lehkonen till ”Rookie of the Year” i finska SM-liiga.

Christian Lechtaler, sportchef Frölunda HC:
-Lehkonen är en av de riktigt stora talangerna just nu. Det visade han inte minst i JVM i vintras där han var tongivande i det finländska guldlaget.

–Det är klart att vi är väldigt nöjda att Lehkonen till slut valde Frölunda för sin fortsatta utveckling.

–Lehkonen är fortfarande junior men redan väldigt kompetent och förmågan att hantera pucken med sina skickliga handleder kombinerat med hans målsinne och fysiska spel och proffsiga inställning till träning och utveckling, gör honom redan nu till en mycket skicklig spelare som vi tror väldigt mycket på.

#62 Artturi Lehkonen:
-Frölunda Indians har ett väldigt gott rykte även här i Finland när det gäller att utveckla unga hockeyspelare och i landslaget har jag ju både sett och mött Roger Rönnbergs ishockey. Den gillar jag och vill vara en del av.

–Som hockeyspelare går jag alltid för att vinna och för att göra mål så jag försöker skjuta så ofta och så mycket jag kan eller att vara framför mål för det är ju där det händer.

–Jag hoppas förstås bli en av målgörarna i laget och min plan är absolut att kunna hjälpa till så Frölunda kan vinna guldet.

–Göteborg vet jag inte så mycket om än men jag har pratat med både Riku Hahl och Kimmo Eronen, och de har bara sagt bra och positiva saker om både Göteborg och om Frölunda.

–Jag känner både Alexander Wennberg och Sebastian Collberg lite grann. Men jag vet inte om vi är vänner efter att vi snuvade dom på JVM-guldet i vintras…

–SHL vet jag är en riktigt bra liga med bra matcher och skickliga spelare och en bra atomsfär kring både matcherna och kring lagen.

–Jag har haft lite kontakt med Canadiens innan jag ritade på kontraktet och även de tycker Frölundas verksamhet är bra för min och utveckling.

–Nummer 62 har jag nästan alltid spelat med och det är pappa Ismos födelseår. Han har betytt så mycket för mig och min karriär så 62 är viktigt för mig.

Artturi Lehkonen ansluter till Frölunda när försäsongsträningen drar igång senare i vår.