Till Modo med kontrakt
Publicerad: 2021-01-15
FHC
Theodor Niederbach lånas ut till Modo, med ett färskt A-lagskontrakt i bagaget. Frölunda åker på lördagen till Karlstad för en retur mot Färjestad.

Det har varit en händelserik vecka för junioren Theodor Niederbach. På torsdagseftermiddagen skrev han på ett rookie-kontrakt med Frölunda som sträcker sig till våren 2022.
”Fantastiskt roligt. Det är en dröm att få ett A-lagskontrakt med Frölunda”, säger 18-åringen som är på väg till Örnsköldsvik och Modo, utlånad av Frölunda:
”En bra lösning för mig. J20 är ju nedstängt och på forwardsidan är det tjockt i A-laget. För mig är det viktigt att få matcher och jag ser fram mot att få spela i Hockeyallsvenskan”.

Theodor Niederbach kom till Frölundas akademi från ångermanländska KB65 2018. Den här säsongen har han spelat elva matcher för Frölundas A-lag och representerat Sverige i junior-VM.
”Vi gillar Theo. En intelligent spelare med potential som vi tror mycket på”, förklarar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström rookie-kontraktet.
Utlåningen till Modo?
”Det är en lösning vi tycker är bäst för Theo just nu, han behöver spela matcher. Vi kan kalla tillbaka honom vid behov och när vi vill och det är viktigt i dessa tider”.

Frölunda åker på lördagen till Karlstad för ett bortamöte med Färjestad. Matchen direktsänds i Cmore, 18.00 – streama via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24