”Go trea”
Publicerad: 2022-09-22
fhc herr
Frölunda vände och vann mot Örebro i Scandinavium, 4-2.

Det var ett laddat och taggat hemmalag som tog sig an Örebro i säsongens andra SHL-match i Scandinavium. Joel Lundqvist-linan jobbade omgående ner pucken i motståndarzon och där blev den kvar ett bra tag. Örebro hade länge svårt att etablera någon form av anfallsspel och än mindre något längre anfall.
En tidig bortautvisning gav ingen utdelning alls och spelet jämnades ut ju längre perioden led, men ingen utdelning eller direkt het målchans för något av lagen.
Med två minuter kvar av den första akten fick Frölunda återigen en möjlighet i numerärt överläge och helt ologiskt tog Örebro ledningen, 0-1 – William Wikman på kontring.
”Det är mentalt tufft att släppa in ett mål i power play, men det är härligt att se det här laget spela försvarsspel med själ och hjärta”, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Frölunda var inte alls lika dominant i den andra akten, åtminstone inte inledningsvis. Örebro flyttade upp spel och ambitionsnivå, men inga fler mål.
Istället kontrade hemmalaget efter en kontring och Nicklas Lasus backhand som nog var tänkt för Jan Mursak letade sig in bakom Jhonas Enroth.
Några minuter senare fick Frölunda ytterligare en möjlighet i power play, men ingen utdelning.
När nästa numerära överläge dök upp valde coachteamet den andra pp-uppställningen från start och det visade sig vara ett lyckosamt drag. Joel Lundqvist vann tekningen och resten var effektivt och tjusigt. För att använda en klassiker: pucken gick som på ett snöre horisontellt och vertikalt i Örebrozonen – Max Friberg rakade in den vid bortre efter genialt sistapass av Radan Lenc, 2-1.
Knappa minuten senare ringde det igen – Jan Mursak hittade Mats Rosseli Olsen som direktsköt in 3-1.
”Jag gör inga snygga mål, men tar det varje dag i veckan”, säger Nicklas Lasu.

Matchbilden från den andra perioden fortsatte i den tredje och halvvägs in i den blev det match igen, 2-3 (Christopher Mastomäki).
Ett förväntat Örebro-tryck blev det inte så mycket med och Frölunda stängde effektivt ner och stängde med fyra sekunder kvar i tom kasse, Max Friberg (4-2).
”Vi växlar upp och vänder på matchen, en go trea”, tycker Nicklas Lasu och Roger Rönnberg är inne på samma linje:
”Det här laget är jäkligt bra på att jobba för varandra. Och det var kul att få se några minuter i andra perioden när det gnistrade om Frölunda”.
På lördag matchar Frölunda igen, borta mot Malmö.