Övertidsförlust
Publicerad: 2021-12-04
SHL
Frölunda förlorade i Scandinavium mot Linköping, 1-2.

Frölunda var tillbaka i Scandinavium efter två raka och snöpliga straff-förluster och det märktes direkt att det var ett hemmalag på ett uppdrag.
Spelinitiativ direkt och ett tidigt power play som bara befäste den känslan, men ingen utdelning och en matchbild som kantrade åt den Linköping ville ha.
Bortalaget fick hjälp av ett numerärt överläge efter drygt fem minuter och efter det en mer böljande än ensidig tillställning med en del riktigt heta chanser, åt båda håll.
Den allra bästa fick Jan Mursak, men pucken letade sig inte in bakom en tät Marcus Högberg. Istället tog Linköping ledningen med lite mer än fyra minuter kvar av perioden – John Nyberg från blå.
”Vi har en del chanser, men måste skapa fler heta. Och spelet är lite för böljande”, säger Jens Olsson i TV 4.

Linköping kom ut piggt till andra och inledde den med några länge anfall i Frölundas zon.
Hemmalaget tog sig efterhand och byggde över tid upp ett kraftigt spelövertag utan att för den skull spräcka Marcus Högbergs nolla – inte ens i ett numerärt överläge i slutet av perioden.

Frölundas tryck hängde med in i den tredje akten och gav redan efter fyra och en halv minut utdelning.
Ryan Lasch täckte puck, gled in i kontoret bakom mål och hittade Nicklas Lasu mitt i skottsektorn som resolut satte 1-1.
Frölunda fick ett gyllene läge en dryg minut efter kvitteringen och hade åtminstone ett riktigt hett läge i det numerära överläget, men ingen utdelning.
Istället fungerade det numerära underläget som väckarklocka för Linköping som jämnade ut såväl spel som chanser.
Det blev inga fler mål och matchen till övertid – Broc Little avgjorde 3.55 in i den, 1-2.
”Så här vi sett ut ett tag. Spelar bra försvarsspel, jobbar hårt och spelar oss fram till lägen, men sätter inte dit dom”, sammanfattar Roger Rönnberg: