Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar

Roadtrip norrut – Luleå först

28 november 2022 13:02
FHC HERR

Tre SHL-matcher i veckan, alla på bortaplan. Frölunda HC flyttar ut från Campus och håller sig på vägarna denna vecka. Det startar i Luleå.


För Frölunda HC:s herrar väntar något som sällan inträffar. En hel vecka med SHL-matcher utan att studsa tillbaka på Frölundaborg in emellan. Veckan inleds på tisdagen med flyg upp till Luleå för att sedan fortsätta till Timrå med match på torsdag. Laget bor över och tränar i Sundsvall innan det på lördagen väntar match i Gävle mot Brynäs. Efter matchen rullar bussen hem mot Göteborg igen. Förhoppningsvis för Frölunda HC fullastad med många nya poäng.
– Det har aldrig hänt innan med en sån här lång bortaresa, det ska bli roligt att komma iväg. Sen blir det också nyttigt för gruppen att resa och tävla tillsammans så intensivt. Det kommer att bli bra dagar tillsammans, säger Frölundaforwarden Patrik Carlsson.

Luleå är Luleå. Att laget från norr bara vunnit två av sina fem senaste SHL-matcher är av mindre betydelse. Formen kan vända snabbt i säsongens SHL. Lagen har spelat mot varandra en gång den här säsongen, då vann Frölunda med 2-1 hemma i Scandinavium.
– Det är alltid jämnt och tight. Mot Luleå brukar det handla om att vinna insidan och spelet runt målen. Dom kommer alltid hem med många spelare och är svåra att komma innanför på. Luleå har en bra defensiv helt enkelt, säger Patrik Carlsson och fortsätter.
– Men vi har en bra grund i vårt spel nu. Vi spelar smart och har varit bra på bortaplan den här säsongen.

På roadtrip delar spelarna i Frölunda rum två och två. För Patrik Carlssons del är det Lasse Johansson som är rumskamrat.
– Vi har det bästa rummet, inget snack. Absolut harmoni, avslutar han.

Alla veckans SHL-matcher sänds på C More.

Frölunda HC spelar enbart borta i NDHL denna vecka också. Erika Holst mönstrar laget först på fredag mot Karlskrona (19.00) och sedan på söndag mot Linköping (13.30). Båda matcherna sänds på www.svenskhockey.tv.