Torsdag Tor 8 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Lördag Lör 4 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Stark trepoängare i Luleå

11 oktober 2018 21:34
SHL

Vägen till tre poäng i Luleå var inte spikrak - men tack vare fenomenalt målvaktsspel och en thvåmålsskytt kunde Frölunda HC ändå bärga tre poäng i Coop Norrbotten Arena.


LULEÅ | Inför kvällens drabbning emellan Frölunda HC och Luleå HF så hade bortalaget endast vunnit två utav de 14 senaste mötena. Vid båda tillfällen var det Frölunda som stod som segrare och denna torsdagskväll skulle man på nytt ta en vinst i Coop Norrbotten Arena och därmed bryta en svit på tre raka förluster i Norrbotten.
Resan till de tre poängen var där sagt inte spikrak, för det var Luleå som var i 1-0-ledning med en tredjedel spelad - trots att Frölunda haft två puckar i mål bakom Joel Lassinantti. Båda målen blev dock bortdömda på grund av spelare i målgården respektive målbur ur sitt läge.

– Jag vet inte riktigt vad som hände och vem som tryckte in mig, kommenterade Sebastian Stålberg om det första bortdömda målet.
– På video ser det ut som om att (Simon) Hjalmarsson blev intryckt i mig, så det blev lite av en gröt och jag fick allt tryck i ryggen vilket gjorde att jag inte kunde stoppa riktigt. Då blir det som det blir. Surt så klart, hade varit gott med ett ledningsmål där, men det är bara att jobba vidare och trycka in en puck i andra.

De var inte bara en puck Frölunda skulle trycka in i den andra perioden, utan rentav två. Först styrde Pathrik Westerholm in ett skott efter förarbete av Anders Grönlund och Samuel Fagemo - som båda noterades för sina första poäng i SHL. I efterdyningarna av ett numerärt överläge skulle Frölunda också fullborda vändningen och ta ledningen med 2-1 - det genom Gustav Lindström som med en fin passning serverades av Ryan Lasch innan han stänkte in sitt första SHL-mål.

– Det var en fin framspelning! Jag har fått många sådana passningar av (Ryan) Lasch den här säsongen, så det var skönt att den gick in, konstaterade Gustav Lindström till C More i den andra pausen.

Ordentlig Luleåforcering

Hemmalaget skulle skapa sig många chanser att ta sig in i matchen i den tredje perioden, där man stundtals utmanade Frölundaförsvaret ordentligt. Johan Gustafsson gjorde dock en makalös match i Luleå denna afton och radade upp den ena vassa räddningen efter den andra. Men till sist tvingades Köpingsonen kapitulera, då Austin Farley från nära håll styrde ned en puck på en Frölundaförsvare innan han rakade in returen till 2-2 och förlöste hemmajublet med mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden.

Luleås glädje skulle dock snabbt förta, då Pathrik Westerholm - mindre än minuten senare - höll sig framme, överlistade Joel Lassinantti med en kvick, lång dragning och lade in 3-2-pucken när 3:52 återstod på klockan.

Hemmalaget pressade på, öste puckar mot ”JG” och Frölundaförsvaret och fick också en än bättre chans i avslutningen på grund av en sen Frölundautvisning - men Frölunda stängde boxen framför mål helt, rensade puckarna och höll undan för en 3-2-seger och tre poäng.

– Riktigt skön seger, vi behövde den här trepoängaren, konstaterade matchvinnaren och tvåmålsskytten Pathrik Westerholm i C More efter slutsignalen. – Jag tycker att vi började matchen sådär och i tredje gick vi ned oss lite kanske, men riktigt skönt att vi lyckas vinna till slut. ”JG” var fenomenal i dag. Han hjälpte oss verkligen att vinna i dag och det är viktigt i sådana här matcher, avslutade Pathrik.

Nästa hemmamatch äger rum på torsdag den 18 oktober då Luleå HF kommer på besök för chans på snabb revansch. Matchstart är 19:00 och biljetter köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Luleå HF - Frölunda HC 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Skott:
38-21 (13-6, 5-9, 20-6)
PIM: 8-10 (4-2, 2-2, 2-6)
Publiksiffra: 4’502 åskådare

Period 1
1-0 (13:23) | Niklas Olausson (Pontus Själin, Emil Larsson)

Period 2
1-1 (24:07) | Pathrik Westerholm (Anders Grönlund, Samuel Fagemo)
1-2 (36:46) | Gustav Lindström (Ryan Lasch)

Period 3
2-2 (55:13) | Austin Farley (Emil Larsson, Niklas Olausson) PP1
2-3 (56:08) | Pathrik Westerholm (Samuel Fagemo, Ponthus Westerholm)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Chay Genoway - Gustav Lindström
Jonathan Sigalet - Jacob Moverare
Viktor Ekbom - Anders Grönlund
Kristoffer Gunnarsson

Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Tim Söderlund – Simon Hjalmarsson – Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Lucas Raymond - Linus Nässén - Max Friberg
Karl Henriksson