Kvartsfinalklara i CHL
Publicerad: 2022-11-22
Frölunda HC är klara för kvartsfinal i Champions Hockey League efter totalt 7-2 mot Straubing Tigers.

Efter en 4-0-vinst i Frölundaborg i förra veckan så hade Frölunda HC med sig en komfortabel ledning till returen av Champions Hockey League-åttondelen mot tyska Straubing Tigers. Ledningen blev också än mer komfortabel knappa kvarten in efter att Ryan Lasch fått pucken i en kvick attack och överlistat hemmalagets målvakt Hunter Miska ifrån den högra tekningscirkeln.

I en ganska jämn matchbild där Frölunda inte hade några större problem att undanvara de allra största hoten skulle dock Straubing vända, kvittera kort efter Laschs ledningspuck och i mittakten också ta ledningen med 2-1 i spel fem mot tre - efter att Andreas Borgman fått lämna isen med matchstraff. I slutskedet av den andra perioden skarvade Patrik Carlsson in ett skottförsök från Anders Grönlund och såg till att matchen var oavgjord och ledningen på fyra mål återställd inför den tredje perioden.

Kvartsfinalklara

Frölunda skulle inte ha några problem att städa av den tredje perioden, det var först när lite drygt fem minuter återstod och Anthony Greco visades ut för tripping som hemmalaget, med utplockad målvakt, skulle mäkta med något nämnvärt attackförsök. Men ett avslut som Frederik Dichow enkelt kunde stöta ned i sarghörnet ledde till att en Straubingspelare plockade upp pucken och passade fel i ett försök att passa hem till back på blålinjen - istället gled pucken hela vägen till andra planhalva och in i det öppna målet. I målprotokollet hamnade alltså Frederik Dichow, som således fastställde slutresultatet 3-2 och stängde matchen.

Frölunda avancerar från åttondelsfinalen med totalt 7-2 mot tyskarna och kommer i kvartsfinalen få möta svenskt motstånd, då Skellefteå AIK tog sig förbi ZSC Lions Zürich med två raka vinster - 5-4 och 4-1. Kvartsfinalerna spelas tisdagarna 6 och 13 december, starttider och spelplats bestäms inom kort.

Kommande herrmatcher

SHL | 2022.11.24, 19:00 | Örebro HK - Frölunda HC,
SHL | 2022.11.26, 15:15 | Frölunda HC - Linköping HC (Biljetter),
SHL | 2022.11.29, 19:00 | Luleå HF - Frölunda HC.

Åttondelsfinal 2:2 Straubing Tigers - Frölunda HC 2-3 (1-1, 1-1, 0-1) Frölunda vidare med totalt 7-2 Skott: 17-24 (6-7, 5-7, 6-10)
PIM: 33-33 (2-0, 6-31, 25-2)
Åskådare: 4 480

0-1 (13:34) | Ryan Lasch (Nicklas Lasu, Petteri Lindbohm)
1-1 (15:33) | Brandon Manning (Jason Akeson)

2-1 (28:02) | Marcel Brandt (Taylor Leier) PP2
2-2 (37:12) | Patrik Carlsson (Anders Grönlund, Ryan Lasch)

2-3 (56:22) | Frederik Dichow (-) ENG