Föll mot Rögle
Publicerad: 2020-09-03
Försäsong
Frölunda föll i målrik och utvisningstät träningsmatch mot Rögle.

GÖTEBORG | Strax innan det tänkta nedsläppet visade sig isen i Frölundaborgs Isstadion inte vara spelbar då partier bakom båda målen hade gett med sig. På grund av ompyssling och vård av detta försenades matchen och kunde starta först en timme försenad. Det var trots allt ingenting som till synes störde lagen nämnvärt, åtminstone inte inledningsvis. Frölunda kändes pigga och vaskade, efter att man klarat av ett tidigt numerärt underläge, fram ett par vassa chanser mot den före detta Frölundamålvakten Johan Gustafsson. Bland annat hade Max Friberg en två-mot-etta med Daniel Torgersson och Nicklas Lasu ett skott i stolpen, via Röglemålvaktens benskydd. Men något mål fick vi inte se i den första perioden.

En odisciplinerad mittenakt skulle komma att styra den här matchen i en kraftig medvindsresa för gästande Rögle, som redan 52 sekunder in i mittenakten kunde spräcka nollan och ta ledningen med 1-0 genom Érik Gélinas.
Några minuter senare hade Frölunda åtta utvisningsminuter inskrivna i protokollet och Rögle en 3-0-ledning på tavlan, efter två mål i spel fem mot tre.
Totalt gjordes sex mål i den andra perioden, varav fyra kom i numerärt överläge. Joel Lundqvist stod för Frölundas 4-1-reducering sent i akten, framspelad av Simon Hjalmarsson och Lucas Raymond. Men Rögle skulle ändå ha sista ordet innan perioden var till ända, efter att Dennis Everberg gjort 5-1 med ett skott ifrån slottet.

Fortsatt odisciplinerat

Rögle började den tredje perioden ungefär som man både började och avslutade den andra perioden, genom att utöka ledningen till 6-1, i spel fem mot fyra, bara ett par minuter in i slutakten.

Den tredje perioden var inte särskilt mer disciplinerad, för även här kom utvisning efter utvisning som gav främst Frölunda flera möjligheter att träna numerärt överläge. Lucas Raymond satte in två raka reduceringar för Frölunda, det ena i numerärt överläge, innan även Patrik Carlsson skickade in ett direktskott i spel fem mot fyra och fixade lite nerver i denna träningsmatch när knappt tre minuter återstod.
Faktum var att Frölunda hade sex mot tre under matchens sista 100 sekunder, men det var just spelet och utdelningen i special teams som skulle utgöra den egentliga skillnaden mellan lagen denna gång. Till syvende och sist hade Frölunda hela elva numerära överlägen (mål i tre av dessa) medan Rögle tog vara på fyra av sina åtta, och trots att Frölunda kunde närma sig tack vare den mängd Rögleutvisningar i den tredje perioden så kom man inte nära nog.
Nästa vecka får Frölunda möjlighet till revansch, då lagen återigen ställs emot varandra, i vad som är sista träningsmatchen innan den tänkta SHL-premiären.