Förlust i sista matchen i grundserien
Publicerad: 2020-03-07
FHC18
Seger igår, förlust idag. Så summeras helgens back to back möte mot IF Malmö Redhawks.

GÖTEBORG Det var ett revanschsuget Malmö som gästade Frölundaborg och Frölunda J18 på lördagseftermiddagen. Även om Frölunda gick ifrån till 3-1 skulle Malmö efter att halva matchen var spelad påbörja sin inhämtning sedan hemmalaget ådragit sig dubbla utvisningar vilket Malmö snabbt utnyttjade. 3-2 blev snart 3-3 och matchen stod och vägde.

3-4 kom efter bara minuten spelad i den tredje perioden och Frölunda som försökte hitta vägar genom ett tajt Malmöförsvar lyckades aldrig riktigt återhämta sig efter gästernas ledningsmål och fick till slut se sig slagna i en match där utvisningarna skulle bli avgörande.

Sextondel eller åttondelsfinal?
Nu väntar en spänd väntan för Martin Dahlin och hans manskap i Frölunda J18 som för närvarande innehar den sista platsen till åttondelsfinal men skulle Örebro vinna mot ett Färjestad som inte har något att spela för på söndagen halkar indianerna ner under sträcket och får ställa in sig på spel i sextondelsfinal redan nästa vecka.

Frölunda HC – IF Malmö Redhawks 3-4 (2-1, 1-2, 0-1)
Skott: 44-20
Utv. Min: 14-6
1-0 (07:39) | Oliver Odelhög (Victor Widlund, Edwin Haynes)
1-1 (10:44) | Tim Lindfors (Hugo Nilsson, William Von Barnekow Löfberg) PP1
2-1 (16:55) | Oliver Odelhög (Albin Sibbesson, Edwin Haynes)

3-1 (26:22) | Daniel Torgersson (Theodor Niederbach)
3-2 (30:25) | Tim Lindfors (Leon Matthiasson, William Von Barnekow Löfberg) PP2