Förlust mot Leksand
Publicerad: 2022-10-01
FHC Herr
Frölunda HC föll hemma mot Leksands IF, 3-4, efter hyllning av föreningens samtliga 21 kaptener genom tiderna.

Inför matchen mellan Frölunda HC och Leksands IF hyllades de 21 kaptener Frölunda haft genom tiderna, ifrån föreningens första i Rune Johansson till den senast nytillkomna, Hanna Olsson. Ceremonin, en stor mängd tillresta bortasupportrar och ett taggat Västra Ståplats satte omgående fyr på inramningen och fick den efterföljande matchinledningen att bubbla, där Frölunda till en början skapade de hetaste chanserna.
Ledningen tog också Frölunda och höll den in i första paus efter att Jere Innala, från bakom mål, hittat in till en framstörtande Anders Grönlund, som med ett tungt direktskott gav 1-0 till Frölunda.

Ledningen sprack redan 73 sekunder in i den andra perioden och drygt halvvägs in i akten tog även Leksand ledningen med 2-1 i spel fem mot fyra.
Frölunda fick under mittakten svårare och svårare att defensivt stå emot ett starkare, allt piggare Leksand och med tiden skulle man dessutom ha ännu mer bekymmer att utmana i anfallszon mot ett tight, solitt Leksandsförsvar. Därför var det uppfriskande att se Anthony Greco blåsa fram med sin fart och direkt på en zonentré gick rätt på mål, avlossade ett stenhårt skott i mål och såg till att bli målskytt för tredje matchen i följd – och 2-2 på tavlan.

Första nollpoängaren

Snöpligt tog Leksand vara på ett backmisstag, fick 2-mot-1-läge och återtog ledningen 3-2 när bara 42 sekunder återstod av den andra perioden. Drygt två minuter in i den tredje perioden kom också 4-2 och ett tydligt övertag i såväl matchbild samt resultattavla.

Frölunda fick ändå två numerära överlägen i den tredje perioden och gavs chansen att ta sig in i matchen, men utan utdelning. Med knappt fem minuter kvar dök Mats Rosseli Olsen fram och rakade in en retur till 3-4 och häng, men närmre kom inte Frölunda och Leksand kunde rida ut slutminuterna och knipa segern.

– Det är en tight match i en tight liga, det kan studsa åt vilket håll som helst och det är ett mål som skiljer, säger Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Däremot måste jag vara ärlig, jag känner att Leksand är bättre förberedda än oss. De spelar som om det är på liv och död idag medan vi inte kommer upp i den energinivå som jag hade förväntat mig. Vi gör några jättestora fel som gör att vi förlorar. Det irriterar mig att vi inte får upp den totala koncentrationen bättre och att vi är lite småskakiga idag. Vi behöver brösta upp oss bättre för en sådan här hemmamatch. – Jag vill också passa på att säga några ord om ceremonin före matchen, hyllningen av lagkaptenerna. Det var oerhört mäktigt att se alla gamla hjältar ute på isen få den hyllning de förtjänar, avslutade Roger.

Tröjauktion

Åt samtliga 21 kaptener Frölunda HC har haft så har det till Kaptenernas Kväll tagits fram en specifik replica som efterliknar tröjorna som spelades i under den tid som spelarna var kaptener. Dessa 21 tröjor kan du nu buda på via den här länken. Auktionerna avslutas den 9:e oktober från och med kl 19:30 (en efter en med två minuters mellanrum därefter).