Offensiven glänste i genrepet
Publicerad: 2022-09-25
FHC DAM
Mängder av mål framåt och bara två stycken bakåt. Frölunda HC visade återigen prov på sin enorma offensiva kapacitet. I genrepet inför NDHL-premiären hemmaslog Frölunda Södertälje med 14-2.

Frölunda HC visade Södertälje ingen pardon denna söndag. Ännu en träningsmatch inför säsongsstarten i NDHL, ännu en målfest med flertalet fullträffar. Frölunda HC kom ut lika starkt som under avslutningen på matchen dagen innan och redan efter en minut stod det 1-0 på tavlan. Vem om inte: Michelle Karvinen. Målglädjen fortsatte sedan perioden igenom. Karvinen fick in en puck till, Sarah-Eve Coutu-Godbout dundrade in ett skott i powerplay och Linnea Pettersson Dove stängde perioden. 4-0 efter 20 minuter. Siffrorna lämnade en betryggande ledning men Södertälje var inte chanslösa. Trots Frölundas dominans i spelet glimtade bortalaget till och skapade sina lägen även dom. Inför den andra perioden gjorde Södertälje ett försök till förändring när laget valde att byta målvakt.

Effekten blev absolut av – men kortvarig. Södertälje chockade Frölunda genom att göra både ett och två mål inom loppet av en minut och nio sekunder. Bortalaget, som fylldes av ny energi, fick dock inte vara glada särskilt länge. 26 sekunder efter 4-2-reduceringen visade Ebba Strandberg att även Frölunda HC:s backsida kommer att bli vassa offensivt till hösten. 5-2 på tavlan och ett nytt målfyrkeri runt hörnet. Ella Hellman, Hanna Olsson och Jennifer Carlsson hade alla gjort varsitt mål innan perioden var slut. Perioden bjöd på många lägen och framför allt ett antal tillfällen att träna på power play och box play. Utvisningarna kom något tätare.

Tredje perioden öppnade med ännu två mål av suveräna Michelle Karvinen – som innan perioden var slut hade hunnit med att göra ett till. Genrepet inför NDHL gick som planerat. Huvudtränare Erika Holst kan gå till säsongsstart med en go känsla i magen. Frölunda vinner helgens andra träningsmatch mot Södertälje med 14-2.

I och med vinsten mot Södertälje är försäsongen nu avslutad. Nästa gång Frölunda HC spelar match är i den historiska seriepremiären den 9 oktober. Kom och stötta laget på plats! Köp dina biljetter genom att klicka här.