Derbyseger i Frölundaborg
Publicerad: 2022-11-25
FHC DAM
Frölunda säkrade sin elfte seger för säsongen efter målrekord hemma i Frölundaborg.

Det bjöds på Göteborgsderby under fredagskvällen när Hovås HC gästade Frölunda och publiken i Frölundaborg var laddade. Kvällen inleddes med en hyllning till Kim Martin Hasson och Erika Holst för deras utmärkelser på Tidernas Hockeygala samt en tyst minut för Börje Salming.

Vad som till en början såg ut att kunna bli en jämn match slutade i en solklar seger för hemmalaget, 18-0 och nytt målrekord. Första perioden innehöll mycket offensivt spel av Frölunda men Hovås stod emot starkt och det skulle dröja hela 17 minuter innan Frölunda kunde spräcka nollan via kapten Hanna Olsson. 41 sekunder efter det första målet kom 2-0 målet signerat Sarah-Ève Coutu-Godbout och mer skulle det inte bli under de första tjugo minutrarna

I den andra perioden steppade Frölunda upp rejält och efter att Annelie Zander gjort sitt första mål för säsongen (Zander gjorde Frölundas damlags allra första mål någonsin under försäsongen) följde ytterligare sju mål innan fyrtio minuter var spelade. Linnéa Petterson Dove visade upp fin form när hon gjorde tre mål inom loppet av två minuter och stod därmed för kvällens första hattrick. Det skulle komma fler.

För hemmalaget fortsatte i samma takt och Hanna Olsson kunde inleda den sista periodens målskytte genom att göra 11-0 i numerärt underläge. Frölunda fortsatte att ha övertaget i offensiv zon och både Sarah-Ève Coutu-Godbou och Michelle Karvinen gjorde tre respektive fyra mål var. Slutsiffrorna skrevs 18-0 till Frölunda vilket innebär nytt målrekord.
– Vi gör mycket bra idag. Vi går rakt på mål, skjuter massor och tar alla returer. Vi var först på puck hela tiden, säger Linnéa Pettersson Dove efter matchen. Hon fortsätter:
– Utmaningen när det rinner iväg blir att komma snabbt ut ur zon och hela tiden vända spelet tillbaka in i offensiv zon. Vi pushar på varandra för att hela tiden spela frölundahockey.

När gjorde du hattrick senast?
– 4-5 år sedan, när jag vi spelade med Trollhättan mot Karlskrona tror jag.

Kommande dammatcher
NDHL | 2022.11.27, 14:00 | Vänersborgs HC - Frölunda HC,
NDHL | 2022.12.02, 19:00 | Karlskrona HK - Frölunda HC,
NDHL | 2022.12.04, 19:00 | Linköping - Frölunda HC.

Frölunda HC - Hovås HC 18-0 (2-0, 8-0, 8-0)
Antal åskådare: 404.

1-0 (17:03) | Hanna Olsson
2-0 (17:42) | Sarah-Ève Coutu-Godbout (Jennifer Carlsson)

3-0 (20:53) | Annelie Zander (Ebba Strandberg)
4-0 (23:28) | Jennifer Carlsson (Sarah-Ève Coutu-Godbou, Annelie Zander)
5-0 (27:25) | Andrea Dalen (Hanna Olsson)
6-0 (29:19) | Annelie Zander (Karin Svedberg, Ella Thorbard)
7-0 (35:11) | Linnéa Pettersson Dove (Jennifer Carlsson, Sarah-Ève Coutu-Godbou)
8-0 (35:35) | Linnéa Pettersson Dove (Sarah-Ève Coutu-Godbou)
9-0 (37:01) | Linnéa Pettersson Dove (Sarah-Ève Coutu-Godbou, Jennifer Carlsson)
10-0 (35:11) | Sarah-Ève Coutu-Godbou (Jennifer Carlsson, Linnéa Pettersson Dove)

11-0 (43:14) | Hanna Olsson (Michelle Karvinen)
13-0 (45:53) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen, Hanna Olsson)
15-0 (52:18) | Andrea Dalen (Ebba Strandberg)
16-0 (54:13) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen, Annelie Zander)
17-0 (57:52) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen)
18-0 (58:08) | Jennifer Carlsson (Sarah-Ève Coutu-Godbou)