Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr

Sur förlust i Malmö

23 oktober 2021 17:53
SHL

Frölunda HC förlorade på övertid borta mot Malmö, 3-4.


Om inledningen i Växjö häromkvällen var intensiv så var den något helt annat i Malmö arena på lördagseftermiddagen. Intetsägande är en passande beskrivning och egentligen det mest uppseendeväckande som hände i den första perioden ett bortdömt mål för hemmalaget Malmö – Pathrik Westerholm handskade inte speciellt diskret in pucken bakom Niklas Rubin.
Lägg till en tidig Frölunda-utvisning (Michael Spacek) och ett bra Patrik Carlsson-läge och det var det hela.
”Det är en jämn och okej period, med några chanser åt båda hållen. Vi har några längre anfall, men behöver skapa lite fler heta lägen”, säger Patrik Carlsson till Cmore.

Den andra akten präglades av ett bättre tempo och ett bortalag som efterhand tog över taktpinnen.
Mållöst länge, men mitt i perioden fick Malmö sin första utvisning och Frölunda behövde en knapp minut för att hitta rätt bakom Oscar Alsenfelt – Jens Olsson-skott mitt i zonen på pass från Ryan Lasch och Michael Spasek.
”Jag tränade lite igår på att skjuta mot första stolpen och det fungerade ju. Jag tycker vi tar över lite i andra, men det är en jämn match”, menar målskytten Jens Olsson.

Med 0-2 på tavlan redan efter drygt fem minuters spel i tredje – Patrik Carlsson – pekade det mesta mot bortaseger, men det skulle förändras.
Malmö reducerade och kvitterade inom loppet av en dryg minut, duktigt hjälpt av ett Frölunda som bjöd på en hel del misstag.
Anders Grönlund dundrade in 2-3-pucken med drygt halva perioden kvar att spela och det resultatet stod sig länge. I sista minuten och med sex spelare på banan utjämnade Malmö igen, 3-3.
Och skickade in segerpucken efter kontring i en Frölundadominerad förlängning.
”Fruktansvärt irriterande, vi ger bort det här. Ger man Malmö chansen så tar dom den, vi måste spela smartare i ledning”, sammanfattar Frölundatränare Roger Rönnberg.

Frölunda HC spelar nästa match på torsdag i Scandinavium mot Djurgården (19.00) – biljetter till Djurgårdsmatchen går att köpa via den här länken.

**Frölundas lag ** Målvakt:
Niklas Rubin (Matt Tomkins).
Backar:
Simon Edvinsson, Christian Folin.
Anders Grönlund, Stefan Elliott.
Jens Olsson, Filip Johansson.
Viktor Ekbom.
Forwards:
Max Friberg, Joel Lundqvist, Jan Mursak.
Patrik Carlsson, Johan Sundström, Ryan Lasch.
Linus Nässén, Michael Spacek, Theodor Niederbach.
Elmer Söderblom, Nicklas Lasu, Mats Rosseli Olsen.