Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr

Full pott efter dubbla segrar

22 september 2019 17:13
FHC20

Frölunda J20 stängde helgens matchande på söndagen genom att slå Örebro Hockey med 6-4 i en svängig fartfylld match.


GÖTEBORG Det small i nätet efter endast 13 sekunder när Daniel Torgersson direkt på tek gick in i anfallszonen och sköt in pucken vid bortre stolpen och i bytet efter satt pucken i stolpen. Frölunda J20 kunde inte fått en bättre start på matchen.
Örebro skapade sedan några enstaka farligheter i de efterföljande minuterna men en spelvändning resulterade i 2-0 genom Isac Andersson och detta efter lite mer än tre minuter.
Örebros chans skulle komma fem minuter in i perioden sedan Frölunda ådragit sig en utvisning och även om man länge såg ut att klara av den ådrog man i slutsekunderna på sig ytterligare en utvisning och då small det bakom Victor Svensson i hemmalagets målbur.

Örebro som nu var stärkta av reduceringen kvitterade till 2-2 strax därefter och den start hemmalaget fick var nu bortglömd och fokus nu var att återta momentumet i matchen. Chanserna avlöste varandra i slutet av perioden men resultatet stod sig och man inleder den andra perioden med 2-2 på resultattavlan.

Frölunda tog över både matchbild och resultat

Elmer Söderblom som visat härlig form en längre tid klev fram i den andra perioden och skickade in pucken bakom Örebrokeepern William Kias efter två minuter efter att hemmalaget bitit sig fast i anfallszonen.
Frölunda fortsatte att pressa gästerna Örebro och skapade flera långa anfall och även om Örebro för en stund stod emot, fick ut pucken så vände spelet snabbt och en när William Hallén höll sig framme på en retur från Elmer Söderblom var 4-2 ett faktum.
Innan perioden var över hann hemmalaget med ytterligare ett mål, även det efter längre period av press på motståndarna och för målet noterades Filip Persson.

Den tredje perioden var endast fem minuter gammal när Örebro lyckades reducera till 5-3 med en man mer på isen och matchbilden kändes väldigt lik den i onsdags sist lagen möttes då Örebro hämtade upp ett 3-1 underläge. 5-3 blev 5-4 och Örebro gick för allt man mäktade för ytterligare mål och kvittering för att ta matchen till övertid men med plockad målvakt i slutminuterna där Frölunda utnyttjade närkelagets misstag gav kapten Arvid Caderoth öppen gata till den tomma målburen och fastställde därmed slutresultatet 6-4.

Full pott i helgen och en tredjeplats i tabellen. Nu väntar en träningsvecka innan laget reser till Växjö på lördag för match mot Lakers.

Såhär säger Tobias efter matchen;
Vi är såklart nöjda med resultatet i helgens båda matchen men det finns mer att önska i vår prestation. Vi försöker hitta våra nycklar i spelet och det är fortfarande för mycket diff mellan bra och mindre bra prestationer.

Spelarna visar en vilja att göra sitt bästa hela tiden vilket är anledningen till att vi får turen med oss att få dubbla vinster i helgen säger Tobias som fortsätter,

Vi sätter oss i situationer som vi måste undvika men som sagt det är en bra liga där motståndarna är bra. Får vi bort den naivitet vi stundtals visar så kommer spelet och vi tar med oss sex poäng i helgen och det som är mindre bra tar vi och kikar på i veckan säger Tobias avslutningsvis.

Matchstatistik
Frölunda HC – Örebro HK 6-4 (2-2, 3-0, 1-2)
Skott: 29-35
Utv. Min: 6-6

Period 1
1-0 (00:13) | Daniel Torgersson
2-0 (03:15) | Isac Andersson (Filip Persson)
2-1 (07:44) | Maksim Semjonov (Filip Forsmark, Anton Widmark) PP1
2-2 (08:48) | Linus Öberg (Elias Lindgren)

Period 2
3-2 (22:23) | Elmer Söderblom (William Hallén, Filip Persson)
4-2 (26:14) | William Hallén (Elmer Söderblom)
5-2 (34:40) | Filip Persson (Karl Henriksson)

Period 3
5-3 (45:25) | Linus Öberg (Anton Widmark, Elias Ekström) PP1
5-4 (50:01) | Linus Öberg (Simon Forsmark, Maksim Semjoniv)
6-4 (58:27) | Arvid Caderoth

Så här ställde Frölunda J20 upp:
Victor Svensson
(Viggo Andrén)

Gustav Berglund – Theo Nordlund
Axel Kumlin – Måns Krämer
Victor Mancini – Filip Persson

Daniel Torgersson – Filiph Åström – Philip Granath
Isac Andersson – Karl Henriksson – Andreas Laschitza
Ludvig Levinsson – William Hallén – Elmer Söderblom
Linus Jerksten – Arvid Caderoth – Jonatan Lundin-Andersson