Full pott efter dubbla segrar
Publicerad: 2019-09-22
FHC20
Frölunda J20 stängde helgens matchande på söndagen genom att slå Örebro Hockey med 6-4 i en svängig fartfylld match.

GÖTEBORG Det small i nätet efter endast 13 sekunder när Daniel Torgersson direkt på tek gick in i anfallszonen och sköt in pucken vid bortre stolpen och i bytet efter satt pucken i stolpen. Frölunda J20 kunde inte fått en bättre start på matchen.
Örebro skapade sedan några enstaka farligheter i de efterföljande minuterna men en spelvändning resulterade i 2-0 genom Isac Andersson och detta efter lite mer än tre minuter.
Örebros chans skulle komma fem minuter in i perioden sedan Frölunda ådragit sig en utvisning och även om man länge såg ut att klara av den ådrog man i slutsekunderna på sig ytterligare en utvisning och då small det bakom Victor Svensson i hemmalagets målbur.

Örebro som nu var stärkta av reduceringen kvitterade till 2-2 strax därefter och den start hemmalaget fick var nu bortglömd och fokus nu var att återta momentumet i matchen. Chanserna avlöste varandra i slutet av perioden men resultatet stod sig och man inleder den andra perioden med 2-2 på resultattavlan.

Frölunda tog över både matchbild och resultat

Elmer Söderblom som visat härlig form en längre tid klev fram i den andra perioden och skickade in pucken bakom Örebrokeepern William Kias efter två minuter efter att hemmalaget bitit sig fast i anfallszonen.
Frölunda fortsatte att pressa gästerna Örebro och skapade flera långa anfall och även om Örebro för en stund stod emot, fick ut pucken så vände spelet snabbt och en när William Hallén höll sig framme på en retur från Elmer Söderblom var 4-2 ett faktum.
Innan perioden var över hann hemmalaget med ytterligare ett mål, även det efter längre period av press på motståndarna och för målet noterades Filip Persson.

Den tredje perioden var endast fem minuter gammal när Örebro lyckades reducera till 5-3 med en man mer på isen och matchbilden kändes väldigt lik den i onsdags sist lagen möttes då Örebro hämtade upp ett 3-1 underläge. 5-3 blev 5-4 och Örebro gick för allt man mäktade för ytterligare mål och kvittering för att ta matchen till övertid men med plockad målvakt i slutminuterna där Frölunda utnyttjade närkelagets misstag gav kapten Arvid Caderoth öppen gata till den tomma målburen och fastställde därmed slutresultatet 6-4.

Full pott i helgen och en tredjeplats i tabellen. Nu väntar en träningsvecka innan laget reser till Växjö på lördag för match mot Lakers.

Såhär säger Tobias efter matchen;
Vi är såklart nöjda med resultatet i helgens båda matchen men det finns mer att önska i vår prestation. Vi försöker hitta våra nycklar i spelet och det är fortfarande för mycket diff mellan bra och mindre bra prestationer.

Spelarna visar en vilja att göra sitt bästa hela tiden vilket är anledningen till att vi får turen med oss att få dubbla vinster i helgen säger Tobias som fortsätter,

Vi sätter oss i situationer som vi måste undvika men som sagt det är en bra liga där motståndarna är bra. Får vi bort den naivitet vi stundtals visar så kommer spelet och vi tar med oss sex poäng i helgen och det som är mindre bra tar vi och kikar på i veckan säger Tobias avslutningsvis.

Frölunda HC – Örebro HK 6-4 (2-2, 3-0, 1-2)
Skott: 29-35