Tung helg i borgen.
Publicerad: 2020-10-04
FHC20
Det blev inte alls någon rolig helg för Frölunda J20 som fick se båda sina motståndare under helgen ta full pott.

På lördagen gästade Rögle BK Frölunda J20 och trots ledning efter mål av Daniel Torgersson tidigt i den första perioden kom Rögle tillbaka, kvitterade och ledde med 3-1 efter två spelade perioder.
Frölunda försökte sedan i den tredje perioden att komma ikapp men Rögle gick ifrån ytterligare till 5-1 vilket mycket väl kunde blivit matchens resultat men Alexander Strempel, till vardags i Frölunda J18 ville annat och fastställde matchens resultat 2-5 med sitt första mål i J20 Nationell Södra.

Tappad ledning, utvisningar och frustration

Det var ett revanschsuget Frölunda J20 som kom till spel på söndagen när Växjö Lakers stod för motståndet och även om man inför period två ledde med 2-0 efter mål av Fabian Lysell och Axel Kumlin och i övrigt ett stabilt spel förstörde utvisningarna för hemmalaget. Frölunda som inte alls var nöjda med tappat 2-0 till 2-3, strulet med klockan i Frölundaborg och utvisningarna uppträdde frustrerat vilket Växjö utnyttjade i den avslutande perioden när man i spel fem mot tre utökade ytterligare till 2-4. Från hemmabåset hördes tydliga instruktioner: Jakten har börjat, upp i nivå, ta pucken till mål och ta avslut.

Ludwig Persson gjorde exakt det och hans 3-4 mål gjordes på riktigt Samuel Fagemo-manér. Dvs. direktskott från tekningscirkeln som blev otagbart för växjökeepern Albin Mörck. Trots en sista satsning för kvittering med plockad målvakt för numerärt övertag var det istället Växjö som sköt 3-5 i den öppna målburen.

Noll poäng för Frölunda J20 men något anmärkningsvärt är att samtliga frölundamål i söndagens match gjordes i numerärt överläge vilket placerar indianerna på en andraplats i PP-tabellen på 27.91%

På lördag får man chansen att putsa siffrorna ytterligare när man gästar Södertälje SK. Matchen som sänds på svenskhockey.tv startar 16:00

Frölunda HC – Växjö Lakers HC 3-5 (2-0, 0-3, 1-2)
Skott: 43-27
Utv. Min: 39-14

1-0 (07:25) | Fabian Lysell (Eric Hjort) PP1
2-0 (19:19) | Axel Kumlin (Theodor Niederbach, Ludwig Persson) PP1

2-1 (31:27) | Martin Fridén (Hugo Wirell)
2-2 (33:06) | Victor Stjernborg (Arvid Kruukka)
2-3 (39:30) | Eric Juhlin (David Dahlin, Victor Stjernborg)