Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar

Många brända storchanser

15 december 2020 21:11
SHL

Frölunda HC fick ofantligt svårt att göra mål på Djurgårdens IF och föll på Hovet.


Frölunda HC och Djurgårdens IF har under säsongens tidigare två möten vunnit varsin match – båda gånger är det bortalaget som stått som segrare. När lagen möttes på Hovet för säsongens tredje möte fick Djurgården numerärt överläge redan efter 18 sekunders spel och en chans att omgående ta tag i matchbilden.
Efter en inledning av några svagare minuter tog sig Frölunda in i matchen, kontrade vasst och började skapa chanser mot Niklas Svedberg – men Djurgårdsmålvakten skulle visa sig ha förberett sig på allra bästa sätt inför den här matchen.

Gästerna misslyckades att utnyttja ett numerärt överläge – bjöd på en rätt dålig kvalitet i spelformen – men skulle efter det rada upp ett gäng målchanser som tvingade Svedberg till några otroliga räddningar. Först gav Djurgårdsslarv Mats Rosseli Olsen ett friläge, där norrmannen drog i sidled och väntade ned Svedberg, men lyckades inte lyfta pucken över målmannen. Direkt efter avlossade Christoffer Ehn ett skott som gav en farlig retur för Johan Sundström, som inte fick till någon riktigt bra träff och misslyckades passera en Svedberg som hann över med benet. Knappt två minuter senare skulle Robin Alvarez raka in en retur mot ett snudd på tomt mål, men en överspelad Svedberg hann dit igen och räddade med klubban.

Istället kontrade Djurgården och Dick Axelsson kunde lyfta in 1-0 med ett kvalitetsavslut på backhand som gav hemmalaget ledning i paus.

De kom ut starkare än oss de första fem-sju minuterna, sedan var det tight. Vi skapade tillräckligt med lägen för att nypa dit en puck, men han har gjort det bra i kassen hittills. Vi får fortsätta mata på, kommenterade Johan Sundström till C More i paus och fick medhåll av Roger Rönnberg inför den andra perioden:
– Det är svårt att vara helt nöjd när man inte trycker dit de chanserna som vi hade. Det ingår i ishockey att också få in pucken i mål. Vi har en tendens att få motståndarmålvakten att se ut som världens bästa.

När pucken hade släppts för den andra perioden så fortsatte Frölunda på inslagen väg, att bomma stora målchanser. Redan i första minuten fick Nicklas Lasu ett stort läge ifrån slottet, med gott om tid att sikta in sig – men Svedberg stod i vägen, och det fanns bud på mer.
Istället var det helt klart Djurgårdens dag, för hemmalaget stod för en snudd på skrämmande effektivitet där få riktigt bra målchanser resulterade i väldigt många mål. Linus Andersson utökade ledningen till 2-0 innan Sebastian Strandberg, knappt halvvägs in i matchen, hade turen på sin sida och kunde valla in pucken via två Frölundaskridskor till 3-0 i numerärt överläge.

Viktig reducering, men förgäves?

Frölunda såg ordentliga tagna ut av hemmalagets turliga 3-0-mål och gick ned sig avsevärt en kort tid efter målet. Men som en blixt ifrån klar himmel öppnades plötsligt matchen när Robin Alvarez fick stå helt fri i slottet, spelades fram av Nicklas Lasu och rakade in ett direktskott till viktiga 3-1 och en enorm energiinjektion för gästerna.

– Skönt att äntligen få dit den, kommenterade Robin Alvarez i C More efter målet och utvecklade:
– Jag tycker att vi släppte in två onödiga och lät dem ta tag i matchen. Men när vi fick in pucken i mål så tycker jag att vi därefter hade mer energi, det måste vi jobba vidare på. Komma upp med fart, ligga nära dem och få fast pucken i anfallszon. Måste ta oss in på mål och trycka dit ett par puckar till, avslutade Robin.

Avslutningsvis i den andra perioden och inledningsvis i den tredje så var det nära ytterligare Frölundareduceringar vid ett flertal tillfällen. Inte minst när Patrik Carlsson, 45 sekunder in i slutakten, prickade målramen för andra gången i matchen.
Men redan efter tre minuters spel av den tredje perioden kontrade Djurgården snabbt, fick ett friläge på Rhett Rakhshani, som med ett klassavslut utökade ledningen till 4-1 och mer eller mindre stängde matchen.

Nog för att Frölunda fortsatte trumma på, fortsättningsvis hade många puckar som var jobbiga för Djurgårdsförsvaret och Svedberg, men den där riktiga skärpan och slutklämmen fanns inte där denna kväll och det var också den tydligt stora skillnaden mellan lagen. Djurgården höll undan och städade av tillställningen, som slutade 5-1 till Djurgården efter att Dick Axelsson rakat in slutresultatet i tom kasse.

– Det är inte godkänt. Vi hade lägen att kunna göra fler mål, men vi var alldeles för trubbiga där när vi hade chansen att sätta den, kommenterade Nicklas Lasu efter slutsignalen.
– Sedan var det för slarvigt i många andra delar av spelet också. För passiva och för stillastående, när vi väl vann puck så stod vi stilla. Det blir en jättestor skillnad när vi rör på fötterna, för när vi gör det så blir det bra, men det stod det still alldeles för ofta i dag, avslutade Nicklas.

Kommande matcher
Torsdag 17/12, kl 19:00, Örebro HK – Frölunda HC,
Lördag 26/12, kl 15:15, Frölunda HC – Linköping HC,
Måndag 28/12, kl 19:00, Rögle BK – Frölunda HC,
Onsdag 30/12, kl 19:00, Frölunda HC – HV71,
Söndag 3/1 2021, kl 17:30, IK Oskarshamn – Frölunda HC.

Matchstatistik

Djurgårdens IF - Frölunda HC 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)
Skott:
30-30 (8-9, 12-10, 10-11)
PIM: 8-6 (4-2, 4-4, 0-0)

Period 1
1-0 (17:21) | Dick Axelsson (Sebastian Strandberg, Niclas Bergfors)

Period 2
2-0 (23:15) | Linus Andersson (Kalle Östman, Jesper Pettersson)
3-0 (29:33) | Sebastian Strandberg (Linus Andersson, Niclas Bergfors) PP1
3-1 (33:01) | Robin Alvarez (Nicklas Lasu)

Period 3
4-1 (43:16) | Rhett Rakhshani (William Eklund, Jacob Josefson)
5-1 (59:30) | Dick Axelsson (Marcus Högström) ENG

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Johan Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Viktor Ekbom - Filip Johansson
Anders Grönlund

Max Friberg - Linus Nässén - Karl Henriksson
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu - Robin Alvarez
Christoffer Ehn - Patrik Carlsson - Johan Sundström
Simon Hjalmarsson - Jan Muršak - Ludwig Persson
Jonatan Lundin Andersson