Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Sean vänder "hem"

4 november 2016 12:00

Finländaren Sean Bergenheim återvänder till Frölunda Indians.


2006/2007 gjorde en ung, rivig finländare en säsong i Frölunda HC innan han drog vidare till Nordamerika. Tio år senare är det en rutinerad pjäs som återvänder, med ambitionen att ta ett stort ansvar i nya, unga Frölunda Indians.

– Jag hade ett bra och viktigt snack med Roger (Rönnberg) om vad Frölunda vill ha av mig. Jag är en spelare som alltid jobbar hårt och som vill vara med och hjälpa och utveckla dom unga spelarna, förklarar Sean Bergenheim det färska kontrakt med Frölunda som sträcker sig över säsongen 2017/2018:

– Det var viktigt för familjen att få lite lugn och ro och Frölunda är en bra klubb att spela hockey i. Jag har goda minnen därifrån och tycker om stan.

32-årige Bergenheim har en diger hockeyresa bakom sig. Tio säsonger i NHL, etablerad och meriterad på landslagsnivå och utrustad med precis de egenskaper Frölunda Indians har letat efter.

– Sean har en tuff och bra karaktär och är en ledare med bra personlighet. Han är driven, rutinerad och kommer att tillföra mycket, på som av is, säger sportchef Fredrik Sjöström och förklarar varför Frölunda väljer att agera just nu:

– Möjligheten dök upp och det fanns ett hål att fylla efter Artturi Lehkonen. Vi är jätteglada att Sean väljer att komma till oss.

Sean Bergenheim verkar lika nöjd han och berättar att alla andra alternativ snabbt bleknade när Frölunda Indians blev aktuellt.

– När jag inte tog en plats i NHL och Anaheim Ducks började jag titta mig omkring och jag ville till Sverige och SHL – Frölunda var drömmen.

Är du samma spelare i dag som under din förra sejour i Göteborg?

– På sätt och vis, ja. Jag jobbar alltid hårt, går rakt på mål, skjuter mycket och spelar fysiskt. Sen hoppas jag ju att jag blivit bättre.

Sean Bergenheim ansluter till Frölunda Indians på måndag och kan bli spelklar redan till CHL-mötet med Eisbären Berlin på tisdag.

– Vi jobbar på det, men det kan bli tajt. Om det inte blir tisdag blir det torsdag, det tar den tid det tar, säger Fredrik Sjöström.

Sean Bergenheim

Ålder: 32 år.

Längd: 180 cm.

Vikt: 91 kg.

Position: Forward.

Skjuter: Vänster.

Klubbar: Jokerit, Kiekko-Vantaa, New York Islanders, Bridgeport Sound Tigers, Frölunda HC, Tampa Bay Lightning, Florida Panthers, IFK Helsingfors, Minnesota Wild, Bern.

Meriter: Finsk mästare 2002, VM-silver 2007, VM-brons 2006 och 2008.