Lördag Lör 4 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec

"Revanschkänsla, det blir en utmaning"

13 oktober 2021 15:08
SHL

Nicklas Lasu har nätat i båda matcherna efter skadefrånvaron och ser fram emot utmaningen att möta Rögle.


Frölunda HC vann på tisdagskvällen med 4-1 mot finska IFK Helsingfors och avancerade till Champions Hockey League-slutspelet som gruppsegrare. På torsdag stundar hemmamatch i SHL när Rögle BK står för motståndet. Ängelholmslaget skickade ut Frölunda ur vårens SHL-slutspel med fyra raka segrar i kvartsfinalen och enligt Nicklas Lasu är det ett uttåg fungerar utmärkt som tändvätska inför torsdagens drabbning.
– Det finns en revanschkänsla efter att ha blivit utkörda ganska tydligt i slutspelet i våras, men det blir en utmaning. Rögle är bra, det visade de inte minst förra säsongen och har visat det hittills i år också, de är en av de största utmaningarna i år, konstaterar Lasu.

Det är två mycket formstarka lag som ska drabbas samman och ett av lagens segersviter kommer att brytas. Ängelholmslaget 8-3-besegrade under onsdagskvällen danska Sønderjyske i CHL - femte raka segern - och ställs alltså ett dygn senare mot Frölunda, som kommer till spel med sju raka segrar i bagaget.
– Även om inte allting stämmer alltid så är vi jobbiga att möta och det krävs för att vi ska kunna vara det lag vi vill vara. Vi har några matcher på sistone där vi spelat riktigt stabilt och har mycket positivt att bygga runt. Slutspelskänsla igår mot Helsingfors, erfarenheter från tidigare gör gällande att ju tidigare man får måstematcherna desto snabbare lär man sig lite vad som krävs för att gå långt. Vi som lag får känna på hur vi ska spela och vad som krävs av oss, så det är otroligt viktigt att få de här matcherna, men också så klart att klara av att vinna dem.

Tillbaka från skada - med besked

Efter att, i mitten av september, ha brutit ett ben i foten och missat sju matcher kom Lasu tillbaka till spel i 4-2-segern borta mot Djurgårdens IF – och visade vägen med ett mål och en assist. Det följde Mölndalspôjken upp med mål även mot HIFK.
– Det är så klart kul att vara tillbaka! Alltid när man kommer tillbaka efter skada så grubblar man över status och tempot i kroppen. Men kroppen känns bra och det jag gjort i gymmet med ”Pärra” (fystränare Pär Edlund) under den här tiden har betalat sig väl. Både Theodor Niederbach och Elmer Söderblom har tagit fina kliv de senaste två-tre veckorna, så de har gjort det lätt för mig att komma in och spela mitt spel. Vi tillsammans har gjort två riktigt bra matcher, anser Nicklas.

Under skadefrånvaron har Nicklas vittnat de tre hemmamatcherna utan publikrestriktioner i Scandinavium ifrån läktarplats och han menar att suget är enormt att få spela framför supportrarna igen.
– Jag är oerhört taggad på att spela inför publik igen. Ser fram emot och hoppas på den fina känslan och stämningen som varit de tidigare matcherna. Mötena med Färjestad och Örebro var ju grymma matcher att kolla på, helt magiska. Det var väldigt dumt att vara skadad de matcherna, avslutade Nicklas.

Matchen mot Rögle startar kl 19:00 och biljetter köper du via den här länken.
Om du inte kan vara på plats går matchen att följa i C More samt i våra sociala medier.