Ny seger för Frölunda – körde över motståndet
Publicerad: 2022-09-24
FHC DAM
Frölunda HC:s damer fortsätter att dominera försäsongen. Mot Södertälje var det kedjan med Michelle Karvinen, Hanna Olsson och Ella Hellman som fick fira mest. Slutresultat: 10-0.

Frölunda HC:s damer är fortsatt obesegrade och det fanns inga tvivel kring varför under helgens första back-to-back-match mot Södertälje. Hemma i Frölundaborg körde laget över gästerna från Södermanland. Inledningen på matchen var förvisso jämn med chanser åt båda håll men i mitten av perioden tog Frölunda tag i händelserna. Framför allt genom en viss namnkunnig kedja. Hanna Olsson gjorde 1-0, Michelle Karvinen 2-0 och 3-0, Ella Hellman 4-0. Notera att Ella Hellman var inblandade på samtliga mål i perioden, precis som Michelle Karvinen. Hanna Olsson på två.

Frölunda kom ut urstarkt även i den andra perioden. Med märkbart piggare ben än bortalaget fortsatte hemmalaget att ösa på. Inte ofta får vi uppleva en assistpoäng från målvaktspositonen. Men på 6-0 kunde Michelle Karvinen åka raka vägen till eget mål och fira. Assist: Stephanie Neatby. Ju längre perioden gick desto mer stannade spelet kvar i offensiv zon. Tränarduon med Erika Holst och Marcus Anselm fick många positiva besked från sina damer på isen. 7-0 efter 40 minuter.

Hellman målskytt, igen

I den tredje perioden blev spelet inte fullt detsamma. Frölunda fortsatte att köra på men lyckades inte skapa samma lägen, till en början. Kvällens ena poängspelare – tillsammans med poängdrottning Michelle Karvinen (3+4) – Ella Hellman var dock inte färdig i protokollet. 8-0 från 16-åringens klubba. Därefter kom periodens islossning. Med knappa sju minuter kvar kom 9-0 från Linnea Petterson Dove, strax därefter 10-0 från Felicia Linder.

Huvudtränare Erika Holst kommenterar matchen:
– Vi rullar och kan använda många spelare idag, det är bra. Viktigt att många får istid. Och det är roligt att tjejerna som ska göra mycket poäng också gör det. Det visar vägen för alla andra. Jag är nöjd med dom sista 10 minuterna idag. Under dom första 10 minuterna i sista perioden kom vi inte upp i spel och det är svårt när det står 7-0. Jag är nöjd att vi steppade upp och tjejerna visade en bra energi, det tar jag med mig till morgondagens match, säger hon och fortsätter:
– Vi behöver dock bli ännu rakare i spelet för att verkligen vara förberedda på vad som komma skall.

Redan imorgon (söndag) kan du se Frölunda HC spela igen. 12.00 möter laget Södertälje på nytt, hemma i Frölundaborg. Även den matchen med fri entré.