Lördag Lör 4 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec

"Allt är roligare med publik"

10 september 2021 10:00
SHL

Max Friberg längtar efter supportrarna och SHL-premiär.


Med en dag kvar till SHL-premiären 2021/22 filar Frölunda HC på de sista detaljerna för att vara fullt redo för säsongen och utmaningen som hägrar. Först ut, Brynäs IF i Scandinavium.

– Det känns riktigt bra, kul att det drar i gång, tyckte Max Friberg.
– Vi genomförde två bra matcher i CHL förra veckan och har fått en bra träningsvecka efteråt, där vi kunnat slipa på det taktiska men även fått en vilodag för att ladda upp energin.

Frölunda har genomfört fyra av sex gruppspelsmatcher i Champions Hockey League, har spelat in åtta poäng (av tolv möjliga) och leder gruppen ihop med finska IFK Helsingfors – som man möter i back-to-back i oktober när gruppspelet ska avgöras. Om prestationen under de inledande matcherna menade Max att laget kanske inte presterat på topp, men att det har gått åt rätt håll.

– Främst andra veckan tycker jag att vi tog rejäla steg framåt med många perioder där vi höll oss till ’Frölundaspelet’, så som vi vill spela. Vi föll ifrån lite i någon period där, men det är väl det vi får se till att ta med oss; att vi kan hålla uppe nivån i 60 minuter och att det inte räcker med 20 eller 40.

Just prestationen över tid, att hålla sig till spelet såväl ork- som kvalitetsmässigt, menade Max är en stor nyckel för årets SHL-säsong. Det är nämligen en av parametrarna som gjort att Frölunda inte lyckats sluta högre än sjundeplats de senaste två säsongerna.
– Förra hösten såg vi väldigt bra ut och fick resultat därefter, men runt jul och framåt så orkade vi inte spela det spelet fullt ut, kanske att motståndarna lärt sig att läsa vårt spel mer också. Men vi har filat mycket på vårt spelsystem, hur vi kan vara svårare att möta över lång tid och det tror jag kommer göra gott. Det var samma för alla, men vi hade ju inte publiken på plats förra säsongen och för oss tror jag att det gjorde stor skillnad.

"Enormt att få fansen tillbaka"

I dagarna som gått meddelade regeringen att restriktionerna för antalet åskådare i idrottsarenor kan strykas den 29 september. Det innebär att Frölundas hemmamatch mot Örebro HK den 30 september blir den första hemmamatchen utan begränsningar sedan den 7 mars 2020. De inledande tre matcherna av SHL spelas däremot med ett publiktak av 3 000 åskådare.
– De 800 supportrarna som kom för att stötta oss i Frölundaborg (i CHL förra veckan) gjorde stor skillnad för oss och 3 000 är ett stort steg upp, så jag tror det kommer bli mycket extra energi på lördag, säger Max medan mungiporna formas till ett leende. För ett kort ögonblick ger han intrycket av att varmt minnas tiden innan restriktioner:
– Allting blir roligare när publiken är där, att man känner stödet av att ha 12 044 i ryggen. Det blir en extra skjuts och man orkar spela både längre och hårdare än man tror. Publiken gör de där sista tio-tjugo procenten av ens kapacitet och det kommer bli enormt betydelsefullt att få fansen tillbaka.

Max blir tyst för en stund innan han fyller i …
– Jag vet faktiskt inte riktigt hur det kommer kännas eller vara att spela med så mycket folk på läktarna igen, det känns som om att man blivit ovan vid det. Våra supportrar är grymma och det ska bli så skönt att få spela inför dem igen, avslutade han.

Frölundas SHL-premiär mot Brynäs spelas i Scandinavium inför 3 000 årskortsinnehavare. Nedsläpp sker kl 15:15 och ni kan följa matchen på C More Live 3, cmore.se och i våra sociala medier.

Kommande matcher

Lördag 11/9, kl 15:15, Frölunda HC – Brynäs IF,
Torsdag 16/9, kl 19:00, Skellefteå AIK – Frölunda HC,
Lördag 18/9, kl 18:00, Frölunda HC – Luleå HF,
Torsdag 23/9, kl 19:00, Frölunda HC – Leksands IF,
Lördag 25/9, kl 18:00, IK Oskarshamn – Frölunda HC.

Biljetter till matcherna från och med 30 september släpps den 15 september kl 10:00 och ni kan köpa dem via den här länken.