Straubing i Borgen
Publicerad: 2022-11-14
FHC herr
CHL-slutspelet drar i gång och på tisdagen tar Frölunda HC emot tyska Straubing Tigers i Frölundaborg i åttondel ett.

Med SHL på paus blir det CHL-slutspel i Frölundaborg på tisdagskvällen – fyrfaldiga europeiska mästarna Frölunda HC mot Straubing Tigers i åttondelsfinal ett av två.
Straubing från Bayern – 14 mil nordväst om München – är en ny bekantskap till namnet, men inte till filosofin enligt Frölundas analytiker Erik Lignell:
”Det är tyskt lag som är nordamerikanskt präglat. Ett strukturerat lag som är tydligt i sitt spel, bra i special teams och med många skickliga importer. Det finns likheter med andra tyska lag vi mött”.

Med en fjärdeplats i den tyska ligan kvalificerade sig Straubing Tigers till Champions hockey league och överraskade nog en och annan med att vinna grupp F, före det regerande svenska mästarlaget Färjestad.
”Det är ett spelande lag som har haft bra form den senaste tiden. För vår del handlar det om att sätta försvarsspelet och att hitta en intensitet som dom inte är vana vid”, menar Erik Lignell.
Andreas Borgman och Tom Nilsson spelar mot Straubing - kanske också Loui Eriksson, beslut fattas under tisdagen.

Biljetter till åttondel ett mellan Frölunda HC och Straubing Tigers på tisdagskvällen, nedsläpp 18.05, går att köpa via den här länken.

Returen mellan de båda lagen spelas i Tyskland tisdagen den 22 november, 19.30.

Peter Kymmer