Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Matt & Muršak fixade seger

20 januari 2018 20:34
SHL

När Luleå HF gästade Scandinavium var Frölunda HC:s spel inte det bästa, men en ovan tvåmålsskytt i Matt Donovan och ett OT-avgörande av Jan Muršak bäddade för två poäng.


GÖTEBORG | Frölunda HC kom till spel mot Luleå HF med ett bagage av två raka förluster i Scandinavium. Vi fick dock se en matchinledning denna lördag som inte vittnade om något trendbrott för Frölundas del – för det var inget vidare glamoröst spel som visades upp.

Efter att Luleå tagit en 1-0-ledning sent i inledningsperioden skulle ändå Frölunda resa på sig något under den andra perioden. Nog för att man inte spelade när så bra som säsongens högstanivå, men en något ovan målskytt skulle i mittenakten träda fram och jobba in Frölunda i matchen.

Matt Donovan kunde på egen hand traska in i Luleås zon och klev in framför Luleåmålvakten Filip Gustavsson innan han lade pucken under densamma till 1-1, med sitt fjärde mål för säsongen.
Det tog sedan knappt fyra minuter innan han stänkte in pucken igen. Då, med en präktig handledare i spel fem mot tre och 2-1-ledningen var ett faktum.

Luleå hade under ittenaktens slutskede en puck på mållinjen som krävde flera minuters videogranskning av domarna – men bilderna kunde inte avgöra huruvida pucken var över mållinjen eller ej och 2-1-ledningen stod sit till den tredje perioden.

– Vi gjorde en något bättre period, men vi måste fortfarande sätta fler puckar mot mål och skapa mer i offensiv zon, konstaterade tvåmålsskytten Matt Donovan emellan den andra och tredje perioden.

Tight tillställning

Det var en tight tillställning där Luleå fortsatte föra spelet under matchens tredje akt och spelet såg lite trögt ut för Frölunda. Hemmalaget gjorde ändå sin bästa period med några långa anfall i Luleåzonen där man skapade ett par lägen som kunde stänga matchen. Istället kvitterade Luleå till 2-2 genom Emil Larsson när 4,5 minut återstod av perioden och tvingade matchen till förlängning.
Väl där klev slovenske Jan Muršak fram och knäppte dit den avgörande pucken och förkunnade, med sitt tredje mål i Frölundatröjan, två poäng med i ryggsäcken.

–Luleå var starka defensivt och höll oss ute, men vi ska kunna kräva mer av oss offensivt, påstod Joel Lundqvist efter slutsignalen och utvecklade:
– På senaste tid så har vi inte skapat tillräckligt mycket. Vi är självklart nöjda med två poäng, men det är ingen kanonmatch och vi är inte nöjda med insatsen. – Vi är inte riktigt nöjda där vi är nu spelmässigt och vi har några hack upp att jobba efter. Det är alltid bra med två poäng, men över tid vill man känna att spelet går åt rätt håll och det gör det kanske inte riktigt. Nu tar vi någon ledig dag här och laddar om för en bättre vecka nästa vecka, konstaterade Joel slutligen.

Härnäst väntar tre raka bortmatcher – Karlskrona HK (torsdag 25:e januari), Skellefteå AIK (lördag 27:e januari) och Djurgårdens IF (måndag 29:e januari).

Nästa hemmamatch: Tisdag 30 januari kl 19:00, mot Djurgårdens IF.
Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Frölunda HC – Luleå HF 3-2 OT (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)
Skott:
24-30 (4-10, 5-11, 14-9, 1-0)
PIM: 8-6 (4-2, 4-4, 0-0, 0-0)

Period 1
0-1 (19:30) | Joonas Jalvanti (Daniel Sondell, Patrick Cehlin)

Period 2
1-1 (28:47) | Matt Donovan (Christoffer Ehn, Max Friberg)
2-1 (32:27) | Matt Donovan (Ryan Lasch, Victor Olofsson) PP2

Period 3
2-2 (55:30) | Emil Larsson (Niklas Olausson, Patrick Cehlin)

Förlängning
3-2 (60:45) | Jan Muršak (Adam Almquist, Rasmus Dahlin)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Gustafsson
(Johan Mattsson)

Jonathan Sigalet - John Nyberg
Adam Almquist – Rasmus Dahlin
Matt Donovan – Kristoffer Gunnarsson
Adam Pardy

Victor Olofsson – Joel Mustonen - Ryan Lasch
Carl Grundström – Jan Muršak – Simon Hjalmarsson
Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist - Sebastian Stålberg
Max Friberg – Christoffer Ehn - Ponthus Westerholm
Pontus Widerström