Vinst i Frölundaborg
Publicerad: 2022-10-29
FHC DAM
Frölundaborg bjöd på spänning och puls. Frölunda pressade och Linköping höll emot så gott det gick, men seger blev det för Frölunda som drygade ut serieledningen med tre poäng i tabellen.

Matchen mellan Frölunda och Linköping i Frölundaborg drog igång 16.30. Lördagens match startade med många försök till skott på mål för hemmalagets del. Det var i den femte minuten som målnollan sprack och Hanna Olsson fick ännu en gång ta emot publikens applåder. Michelle Karvinen fick också ännu en gång stå för assist till nummer 26, Hanna Olsson. Fem minuter efter första pucken satt fick vi se ett powerplay för hemmalaget men utan något nytt mål. Linköping höll tätt och lyckades försvara sig mot Frölundas höga tempo och skott på mål. Det kom hela 19 skott från hemmalaget under första perioden, många som fick publiken att hålla andan. Men hemmapubliken kunde andas ut inför första periodvilan då Frölunda gick ut med en 1-0-ledning.

Frölunda öste på

Och taggade var de. En halvminut in i andra perioden drämde Hanna Olsson in pucken rakt i mål och 20 sekunder senare fick även Sarah-Ève Coutu-Godbout ta emot publikens jubel. Fortsatt många skott på mål från hemmalaget och i den 26:e matchminuten gjorde Michelle Karvinen sitt första mål i matchen, det 18:e för säsongen. Andra perioden bjöd på ett antal utvisningar, en utvisning för Frölunda och två för bortalaget Linköping. Frölunda kunde avsluta den andra perioden med en 5-0-ledning som kom via Hanna Olsson. Målet blev Hannas tredje för matchen och lördagens enda hattrick i Frölundaborg.

– Det kändes skönt att kunna få till så många assist under matchen, det känns som min styrka i laget, men sen var det ju extra kul att få in pucken själv, berättar Sarah-Éve Coutu-Godbout.

Karvinen smäller in sista pucken

Fyra säkra skott kom i den tredje perioden, Andrea Dalen stod för två av dem. Ella Hellman gjorde även hon sitt andra mål för säsongen och Michelle Karvinen fick äran att sätta den sista pucken för matchen rakt i nät, med endast en minut kvar av matchen. Lördagen i Frölundaborg avslutades ytterligare tre poäng. 9-0-seger till Frölunda HC.

– Om jag få lägga ett önskemål till mig själv är det att våga gå mer på mål samt spela mer fysikt, avslutar Coutu-Godbout.

Matchstatistik:

Frölunda HC - Linköping HC 9-0 (1-0, 4-0, 4-0) Skott: 65-8 (19-1, 20-2, 26-5)
Åskådare: 183

Period 1:
1-0 (05.02) Hanna Olsson (Michelle Karvinen)

Period 2:
2-0 (20:32) Hanna Olsson (Emilia Bergeby Hallbeck)
3-0 (20:55) Sarah-Ève Coutu-Godbout (Nellie Svensson)
4-0 (26:35) Michelle Karvinen (-)
5-0 (38:27) Hanna Olsson (-)

Period 3:
6-0 (41:19) Ella Hellman (Sarah-Ève Coutu-Godbout, Nellie Svensson)
7-0 (44:35) Andrea Dalen (Sarah-Ève Coutu-Godbout, Ebba Strandberg)
8-0 (51:52) Andrea Dalen (Sarah-Ève Coutu-Godbout)
9-0 (59:03) Michelle Karvinen (Hanna Olsson)

Såhär ställde Frölunda upp:
Michelle Karvinen - Hanna Olsson - Emilia Bergeby Hallbeck
Andrea Dalen - Sarah-Ève Coutu-Godbout - Ella Hellman
Jil Kündig - Jennifer Carlsson - Linnéa Pettersson Dove
Rebecka Durell - Karin Svedberg - Ella Thorbard

Felicia Linder - Holly Boney
Ebba Strandberg - Nellie Svensson
Lærke Søndergaard - Maja Beverin
Annelie Zander

Stephanie Neatby
(Ellen Jeansson)

Matilda Persson