Söndag Sön 8 Januari Jan
Tisdag Tis 10 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Fredag Fre 13 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Söndag Sön 15 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Idag 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar

Så här bygger vi satsningen

28 oktober 2022 07:51
FHC DAM

Frölunda HC öser på i NDHL DamEttan södra men för att utmana alla spelare och dra satsningen till sin yttersta spets finns flera interna lösningar. Så här går jobbet till för att förbereda damlaget för framtiden med målet SDHL.


Frölunda HC har börjat urstarkt i NDHL DamEttan Södra. Satsningen på damsidan går som planerat och efter fem matcher (21 ska spelas i grundserien) har laget maximala 15 poäng. 48 mål är gjorda framåt, noll är insläppta bakåt. Till helgen rullar serien vidare med match nummer sex och match nummer sju, båda på hemmais i Frölundaborg. Karlskrona och Linköping.

Så, hur upplever då klubbens sportchef Kim Martin Hasson starten på säsongen:
– Vi har en bra harmoni i gruppen med en stark ledarstab som hela tiden ger feedback till spelarna. Jag tycker att planeringen med träning, match och vila är väldigt bra. Spelarna tränar väldigt hårt och det är jag glad att se, hårt i gymmet och hårt på isen. Det behövs. Spelarna utvecklas varje dag.

Utbyten för att utvecklas

Frölunda HC har ett lag med offensiv dynamit, klubbens givna mål är att nå SDHL redan i vår och laget förväntas därför spela många matcher där målsiffran gärna drar iväg uppåt. För att hela tiden ge spelarna sparring utöver seriematcherna finns det flera interna utbyten inom klubben.
– Vi har ett bra utbyte med U16-laget (pojklaget) där vi spelar matcher mot varandra, tränar "special teams" tillsammans och stoppar in spelare på deras träningar, säger Kim Martin Hasson och fortsätter.
– Dom är ett bra motstånd för oss. Deras spelare drar upp tempot för våra och det är superviktigt.
Utbytet sker varje vecka och ofta är det tre spelare från damlaget som är med U16 på träningar.

Utöver utbytet med klubbens U16 har både lagkapten Hanna Olsson och målvakt Stephanie Neatby varit och tränat med klubbens herrlag.
– Vi måste hitta bra utmaningar för alla våra spelare oavsett hur deras förmåga ser ut idag. Våra matcher är bra för många men en del behöver mer utmaning utöver det. Så inom klubben har vi ett fint utbyte på träningar. Det finns vissa planer på att även skicka in tjejer på killarnas J18-träningar, menar Kim Martin Hasson.

Få spelare, då gäller samarbete

Men det stannar inte där. Ett problem på damsidan är antalet spelare – i dom flesta föreningar finns det för få och därför finns det heller ingen serie för flickjuniorer. Frölunda HC har löst detta genom ett samarbete med andra Göteborgsklubbar som satsar på flickor. Tillsammans med Göteborgs HC och Hovås HC spelar ett lag under namnet GIF F16 matcher mot killar i Göteborgs U16-serie A1 Division 2.
– Tjejerna som får begränsad speltid i vårt a-lag måste fortfarande spela matcher för att utvecklas. Dom tränar med sina klubbar och spelar matcher i GIF F16, så detta är en väldigt bra lösning för oss och spelarna, säger a-lagets assisterande tränare Marcus Anselm.

Till helgen spelar Frölunda HC alltså två hemmamatcher i NDHL DamEttan Södra. Fredag kväll mot Karlskrona (nedsläpp 19.00) och lördag eftermiddag mot Linköping HC 2 (nedsläpp 16.30). Båda matcherna sänds på GP.se och biljetter köper du antingen på Ticketmaster.se eller direkt i dörren.