Tungt i Oskarshamn
Publicerad: 2022-01-22
SHL
Frölunda HC föll tungt i Oskarshamn, 7-4.

Frölunda HC fick en bra start på bortamatchen i Be-Ge Hockey Center, där Elmer Söderblom stod påpassligt framför kassen och rakade in en retur som spräckte nollan bakom Joe Cannata i IK Oskarshamns mål efter knappt fyra minuters spel. Ett välspelande Oskarshamn skulle dock inte behöva mer än knappt två minuter för att få in en kvittering och skulle senare i perioden även ta ledningen med 2-1 efter slarv som gav Cameron Brace ett friläge.

I slutskedet av den första perioden utjämnade Elmer Söderblom till 2-2 med sitt andra mål i matchen ett fint handledsskott i spel fem mot fyra och fick perioden att gå till pausvila med ett likaresultat på tavlan.
På isen var det däremot inte lika antal, för en närkamp i periodens slutsekunder renderade i ett matchstraff för Christian Folin (samt Nicklas Lasu och Brian Cooper som kastade handskarna i efterdyningarna) och ett fem minuter långt powerplay för hemmalaget i den andra periodens upptakt. Frölunda ådrog sig ytterligare en utvsining under ”femman” och i spel fem mot tre tog Oskarshamn ledningen med 3-2 genom Patrik Karlkvist.

Frölunda besvarade även den ledningspucken när Karl Henriksson, drygt tre minuter senare, satte ett direktskott ifrån slottet och utjämnade till 3-3, men därefter var det en match som Frölunda tappade mot ett sylvasst, effektivt Oskarshamn.

Med två mål inom loppet av 35 sekunder hade Oskarshamn skaffat sig en tvåmålsledning inför den tredje perioden och Frölunda genomförde i paus ett målvaktsbyte där Matt Tomkins ersatte Niklas Rubin. Tomkins fick dock en mardrömsstart, för efter bara 17 sekunder skapade hemmalaget ett anfall med två fria Oskarshamnsspelare, som renderade i en retur som Patrik Karlkvist enkelt rakade in och stängde matchen.

Efter ytterligare ett Oskarshamnsmål skulle den unge backen Stefan Milošević få presentera sin fina avslutsförmåga, för med sex minuter kvar av matchen överlistade han Joe Cannata med ett högkvalitativt avslut för sitt första mål i SHL. Målets betydelse i matchen var däremot av svagare karaktär, för närmre kom inte Frölunda utan föll med siffrorna 7-4.

– Jag är gruvligt besviken på att vi spelar med den här dåliga koncentrationsnivån. Vi bjuder på sex mål i dag som ju givetvis kostar oss matchen, kommenterade Roger Rönnberg efter matchen. – Det går inte att gömma sig bakom något som överambition, vi gör fyra mål i dag och ska kunna tävla med det. Men spelar man så här naivt och så här öppet mot Oskarshamn då blir man straffad och vi fick det vi förtjänade idag, vi lyckas inte ta med oss det vi pratade inför matchen.