Roadtrip i öst
Publicerad: 2022-01-20
Frölunda HC fortsätter veckan med en roadtrip - Linköping på torsdag, Oskarshamn på lördag.

Frölunda HC inledde veckan med en 5-2-förlust borta mot Skellefteå AIK och får chans att revanschera sig mot Linköping HC på torsdagskvällen.

– Vi tappade tålamodet helt lite efter att de fick göra sina mål i boxplay i andra perioden, menade Karl Henriksson om förlusten i Västerbotten.
– Jag tycker ändå att vi kom ut riktigt bra i början av matchen, så det gäller att använda vår fart och komma ut på samma sätt idag mot Linköping och försöka straffa dem direkt.

Frölunda och Linköping har mötts två gånger den här säsongen, Linköping med en OT-seger i Scandinavium och Frölunda med en 4-1-seger i Saab Arena – där man vände matchen med två mål inom loppet av tio sekunder i den tredje perioden.

Förutsatt att spelschemat består och inte ändras på grund av smittspridning så spelar Frölunda endast bortamatcher denna vecka. Man övernattar i Linköping efter matchen, tränar på fredag förmiddag och åker sedan till Småland där IK Oskarshamn står för värdskapet på lördag eftermiddag.

– Det är alltid kul och bra att vara iväg med laget, det blir lite annat när man hänger på ’roaden’, menar Karl och ger sin syn på Oskarshamn borta.
– Det brukar alltid vara rätt hett där nere, i synnerhet med publik. Men det blir en rolig match att spela.

Nedsläpp i Saab Arena sker kl 19:00. Matchen följer ni i C More samt i våra sociala medier.

Efraim Larsson