Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar

Utvisningar fällde Frölunda

22 februari 2020 17:49
SHL

Än en gång satte för många utvisningar Frölunda i en tuff sits. Tidig utvisning och baklängesmål direkt när man gästade Brynäs


GÄVLE | För två dagar sedan inledde Frölunda borta mot Färjestad med en tidig utvisning och baklängesmål efter två minuter. När Frölunda på lördagseftermiddagen gästade Brynäs inledde man på exakt samma vis. En utvisning för tripping och mål av Nicklas Danielsson innebar 1-0 till Brynäs med 2:15 spelat.

Det var en tuff inledningsperiod för Frölunda, som egentligen tack vare en Brynäsutvisning fick första chansen att ta sig in i matchen. Simon Hjalmarsson kvitterade tillställningen efter drygt åtta minuter, med gästernas första skott på mål i matchen. Framspelningen stod, utöver Johan Sundström, Ryan Lasch för, som i och med sin 230:e assistpoäng klev förbi Tomi Kallio och placerade sig som nummer fem i listan över antal assistpoäng i Frölundas historia (Niklas Andersson 388 st, Joel Lundqvist 358 st, Patrik Carnbäck 265 st, Jonas Johnsson 239 st).

Frölunda hade svårt att hålla sig ifrån utvisningsbåset i Monitor ERP Arena denna match, även om man redde ut de efterföljande tre numerära underlägen man spelade i den första perioden. Men det var just utvisningarna som tippade över bägaren i mittenakten. Efter att Daniel Mannberg åter givit Brynäs ledningen bara drygt två minuter in i mittenakten så var det i just numerärt överläge (fem mot tre) som Brynäs sent i mittenakten utökade ledningen till 3-1 genom Anton Rödin.

– Lite samma som i den första perioden, vi sitter för mycket i utvisningsbåset och måste bort därifrån. I spelet fem mot fem är det ganska jämnt stundtals och vi hade några bra powerplay som vi kunde fått utdelning på, men vi måste bort från utvisningsbåset, sade Patrik Carlsson efter den andra perioden och utvecklade:
– Det är inte bara i dag det ser ut så, det har varit rätt återkommande i några matcher och faktiskt en stor del av säsongen. Det handlar inte bara om oflyt och dåliga bedömningar, det är disciplinen som måste skärpas till. – Vi känner en trygghet i att vi gjort bra tredjeperioder, det är något vi måste ta fram nu då vi har grävt oss en grop här. Bara att hoppa upp på hästen och rida, avslutade Patrik inför slutakten.

Uppryckning, men spelet kärvar

Period tre inleddes piggt av Frölunda, som stundtals tryckte på hårt mot Samuel Ersson i Brynäsmålet. Bäst läge hade nog Max Friberg, som fick pucken fritt centralt efter att Joel Lundqvist tacklat hemmalagets Victor Söderström, som passade fel. Men Friberg lyckades inte överlista Ersson i kassen, ej heller i numerärt överläge lyckades Frölunda överlista Ersson, även om man var oerhört nära när ett skott gick via Brynäsmålvakten, uppåt i en båge bak och landade ovanpå målburen.

Istället utökade Brynäs ledningen ytterligare drygt halvvägs in i slutakten, då Emil Molin avlossade kvickt igenom en Frölundaback och överlistade Niklas Rubin med ett mål som innebar 4-1.
Frölunda fick en sista chans att ta sig in med spel fem mot tre i 1:20 när drygt fem minuter återstod. Ledarstaben valde att plocka Niklas Rubin för att spela sex mot tre, men ett solitt Brynäsförsvar redde ut den värsta stormen. I drygt fyra minuter spelade Frölunda utan Rubin i kassen och när drygt tre minuter återstod reducerade Brandon Gormley med ett direktskott, men närmre än 4-2 kom Frölunda aldrig utan fick åka ifrån Gästrikland poänglösa.

– Det är frustrerande. Antalet utvisningar vi tar nu för tiden är parodi. Någon är väl tveksam, men många är solklara. Det är inte acceptabelt, och då är det svårt att vinna matcher, sade Joel Lundqvist efter matchen.
– De fick utdelning direkt på sitt powerplay och vi har haft några liknande upptakter på matcher på senare tid. Alla i laget vill, men vi får det inte riktigt att kugga tillsammans och får inte ihop det. Man får landa i sitt eget och sedan pusha framåt, det är ingen idé att älta något. Ingen vill så klart ta utvisningar, men man måste rannsaka sig själv i hur man sätter sig själv i situationer och i närkamper. Det är klart att ingen gör det med flit, men det spelar ju in i spelet och resultatet när vi tar alla dessa utvisningar, avslutade Joel.

Kommande matcher
Tisdag 25/2, kl 19:00, Frölunda HC – Leksands IF (Biljetter),
Torsdag 27/2, kl 19:00, Linköping HC – Frölunda HC,
Lördag 29/2, kl 15:15, Luleå HF – Frölunda HC.

Matchstatistik

Brynäs IF - Frölunda HC 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)
Skott:
32-27 (13-3, 12-7, 7-17)
PIM: 39-43 (2-8, 6-8, 31-27)
Åskådare: 7 556 åskådare

Period 1
1-0 (02:15) | Nicklas Danielsson (Anton Rödin, Emil Molin) PP1
1-1 (08:15) | Simon Hjalmarsson (Johan Sundström, Ryan Lasch) PP1

Period 2
2-1 (22:19) | Daniel Mannberg (Linus Ölund, Josef Ingman)
3-1 (38:24) | Anton Rödin (Linus Ölund, Greg Scott) PP2

Period 3
4-1 (50:41) | Emil Molin (Tomi Sallinen)
4-2 (57:52) | Brandon Gormley (Ryan Lasch, Johan Sundström)

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Hannes Kollén)

Viktor Ekbom - Jacob Moverare
Brandon Gormley - Anders Grönlund
Karl Stollery – Julius Bergman
Axel Kumlin

Joel Mustonen - Joel Lundqvist - Max Friberg
Mats Rosseli Olsen - Nicklas Lasu – Samuel Fagemo
Jacob Peterson - Simon Hjalmarsson - Ryan Lasch
Patrik Carlsson - Johan Sundström - Sebastian Stålberg
Lucas Raymond