Tisdag Tis 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Söndag Sön 20 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr

CHL-åttondel mot Mannheim

15 november 2021 12:00
CHL

På tisdagskvällen spelare Frölunda HC CHL-åttondel ett mot Adler Mannheim, borta.


Frölunda HC är på väg till sydvästra Tyskland och tränar i kväll i industri- och universitetsstaden Mannheim, sju mil söder om Frankfurt.
CHL-slutspel står på programmet och på tisdag kväll väntar åttondel ett mot Adler Mannheim i SAP arena.
”Adler är ett topplag i Tyskland och det är lätt att förstå varför”, menar Frölundas analytiker Erik Lignell som förväntar sig vad?
”Det kommer att bli en jobbig match. Det är ett hårt arbetande och tufft lag. Vi måste tävla med dom och få matchen att spelas på vårt sätt”.

Adler Mannheim är ett lag som år efter är med och tävlar om den tyska titeln. 2019 lyfte laget bucklan, förra säsongen blev det respass i semifinal.
Laget tränas av Pavel Gross som mött Frölunda förut som coach för Wolfsburg. Sportchefen heter Jan-Axel Alavaara, svensk mästare med Frölunda 2003 och 2005.
På spelarsidan finns det namn som sticker ut och klingar bekant även i Sverige: som finske backjätten Ilari Melart, som kroaten Borna Rendulic och kanadensaren Andrew Desjardins, över 400 NHL-matcher och Stanley Cup-mästare med Chicago Blackhawks 2015.
”Dom har många skickliga spelare offensivt, men vi har skaffat oss erfarenhet att spela mot den typen av lag”, säger Erik Lignell.
Frölundas första CHL-åttondel mot Mannheim direktsänds på Viasat Hockey och Viaplay på tisdagskvällen (19.30).

Returens spelas i Frölundaborg tisdagen den 23 november (18.00).

På torsdag ställs Frölunda mot Rögle, borta, och på lördag är det matiné (15.15) i Scandinavium igen – biljetter till Växjö-matchen går att köpa via den här länken.