En seger för barnen
Publicerad: 2022-11-26
Frölunda HC spelade för barnen på Drottning Silvias barnsjukhus. Och Frölunda vann. 3-1 och tre viktiga poäng till Göteborg.

En dag för barnen. Lördagens match i Scandinavium inleddes med ett uppmärksammande av temat för dagen: Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus och den insamling som drivs varje år. Det bjöds på musik av Hilma, ett av barnen på barnsjukhuset, ackompanjerad av Arvingarna. När spelet satte igång var det direkt jämnt, gnetigt och tufft. Frölunda kunde efter sex minuter ta ledningen genom Patrik Carlsson, med blott det andra skottet i matchen. Målet: ett läckert backhandskott upp i högra krysset. Säsongens fjärde för Carlsson. Frölunda tog sedan kommando i perioden och behöll trycket på Linköping långa stunder. Inga fler mål, men många fina chanser.

Men periodens största jubel kom inte efter Patrik Carlssons mål. I det första power breaket hyllades den nyligen avlidne ishockeyikonen och legendaren Börje Salming med en en minut lång applåd. En fin stund i Scandinavium, för en av sportens största.

Mållös andra period, Borgman ut

Frölunda fortsatte att hålla trycket uppe på Linköping och ljudnivån höjdes succesivt under den andra perioden. Det fanns flertalet bra chanser som absolut kunde ha mynnat ut i mål. Mitt i perioden kom dock ett stort avbräck för Frölunda. Andreas Borgman visades ut för resten av matchen. Kneeing på Broc Little, som även han fick kliva av isen (skadad). Men trots Linköpings chans med fem minuters powerplay kom ingen kvittering. Frölunda HC:s boxplay-spelare stod emot väl. Senare i akten skulle även Frölunda få en powerplay-chans men inga mål där heller. Perioden slutade mållös och med sig in den tredje hade hemmalaget sin enkla 1-0-ledning.

Linköping sköt många skott, men gjorde inga mål.

Kvitterat av Ehn, i 37 sekunder

I mitten av tredje perioden fixade en Frölundabekanting ordentligt med spänning. Christoffer Ehn fick in pucken bakom Lasse Johansson. Kvitterat 1-1. Men glädjen i LHC-lägret blev inte långvarig. Jacob Nilsson ville inte ha en kvitterad match ute på isen och tog tag i saken. 37 sekunder senare lyfte taket i Scandinavium. Mål Nilsson, 2-1.

Nicklas Lasu satte sedan spiken i kistan. 3-1 i tom kasse.

Åskådare: 10 002 sålda biljetter

1-0 (06:33) | Patrik Carlsson (Joel Lundqvist, Max Friberg)

1-1 (49:37) | Christoffer Ehn (Patrick Russell, Benjamin Maxwell)
2-1 (50:14) | Jacob Nilsson (Christian Folin, Anders Grönlund)
3-1 (59:33) | Nicklas Lasu (tom målbur)