Första hemmasegern
Publicerad: 2021-09-18
SHL
Frölunda vann en tät match mot Luleå i Scandinavium, 2-1.

Luleå i Scandinavium, det är ingen enkel uppgift konstaterade Roger Rönnberg inför matchen och det hade han uppenbart förberett sitt lag på.
Påslaget och koncentrerat redan från nedsläpp och en frontalkrock mellan två lag som ville väldigt mycket.
Det bjöds inte på mycket framför något av målen – defensiven först – men Frölunda fick tag i taktpinnen mitt i perioden, duktigt hjälpt av en tvåminutersutvisning på Luleås Erik Gustafsson.
Ingen utdelning i det numerära överläget trots stundtals bra spel, men målet skulle komma.
Med drygt en minut kvar av perioden åkte Luleå på ett lagstraff – för många spelare på isen.
Med 20 sekunder av den första akten kvar sprättade Jacob Nilsson in sitt tredje mål för säsongen, fint framspelad av Michael Spacek och Ryan Lasch.

Den andra perioden såg i mångt och mycket ut som den första, men med den skillnaden att Luleå fick en tidig utvisning med sig, resultatlös.
I spelet fem mot fem var Frölunda det starkare laget med längre anfall och vassare målchanser, men 2-0 kom aldrig trots några riktigt bra lägen.
Istället 1-1 från ingenstans egentligen med 25 sekunder kvar på klockan –en styrning av Brendan Shinnimin som hittade in bakom en skymd Matt Tomkins.

Intensiteten från den båda inledande perioderna präglade också den tredje. Två lag med disciplinerad defensiv svår att luckra upp. Frölunda fick ett läge drygt åtta minuter in i slutperioden, men fick ingen utdelning i det numerära överläget.
Elmer Söderblom bröt dödläget med ett mäktigt dragskott bakom Jesper Wallstedt efter ett chansrikt långt anfall i Luleå-zon.
Luleå tryckte på i slutet - med tom bur - men hittade inte in bakom täte Matt Tomkins.
"Jag gillar att vi kan vinna utan att hela tiden vara det spelförande laget. Attityden är skön att se och det är med stolthet vi tar oss an försvarsarbetet. Det var en bra, intensiv match med mycket känslor", sammanfattar Frölundas tränare Roger Rönnberg.

**Frölundas lag ** Målvakt:
Matt Tomkins (Niklas Rubin).
Backar:
Simon Edvinsson, Christian Folin.
Viktor Ekbom, Stefan Elliott.
Jens Olsson, Filip Johansson.
Anders Grönlund.
Forwards:
Linus Nässén, Joel Lundqvist, Max Friberg.
Mats Rosseli Olsen, Patrik Carlsson, Ryan Lasch.
Jacob Nilsson, Michael Spacek, Jan Mursak.
Elmer Söderblom, Johan Sundström, Theodor Niederbach.
Ludvig Persson.

Peter Pettersson Kymmer