Bottennapp i Västerbotten
Publicerad: 2022-01-18
SHL
Frölunda HC tappade matchen mot Skellefteå AIK i sitt eget powerplay.

Frölunda HC startade mycket hoppfullt i Västerbotten där man under stora delar av den första perioden var klasser bättre än Skellefteå AIK. Knappt åtta minuter in i matchen fick dock hemmalaget sina första chanser och tog till vara på sitt andra avslut på mål. Backen Adam Wilsby smög upp på bortre kant efter en tekningsvinst, missades helt av försvaret och rakade in ett direktskott i en näst intill tom målbur.

Gästande Frölunda skapade sina chanser i inledningsperioden för att hänga med på resultattavlan, bland annat var Theodor Niederbach ruskigt nära att öppna målskyttet strax innan Skellefteås ledningspuck och forwarden sade så här efter den första perioden:
– Det är bara att sätta dit pucken som fattas, annars är vi väldigt nöjda efter den första perioden, trots resultatet.

Knappt tre minuter in i den andra perioden fick Simon Edvinsson en tackling av Skellefteås Petter Granberg, som fick matchstraff och ett fem minuter långt numerärt överläge blev en gyllene chans att ta sig in i matchen och eventuellt gå om. Men i stället var det här som en total katastrof-period satte fart för gästerna.

Under de fem minuter Skellefteå hade fyra spelare på banan fick hemmalaget friläge på friläge och gjorde tre mål bakom Matt Tomkins – och Frölunda tappade matchen helt.
Johan Sundström styrde förvisso in ett backskott, men drygt sex minuter in i perioden hade Skellefteå dragit ifrån och skaffat sig en 4-1-ledning, som Frölunda aldrig skulle klara av att närma sig.

Efter att Jonathan Pudas gett Skellefteå 5-1 tidigt i den tredje perioden så skulle Frölunda förvisso reducera i numerärt överläge, men Jens Olssons direktskott i fem mot tre gjorde inte mer än fastställde slutresultatet 5-2.

– Dår inte att vara annat än missnöjd. Vi fick ett gyllene tillfälle att komma in i matchen i numerärt överläge, i stället blev det tvärtom. Helt oacceptabelt, vi måste kunna göra det bättre, kommenterade Johan Sundström och fick medhåll av huvudtränare Roger Rönnberg:
– Totalt bottennapp av oss, vi tappade huvudet totalt i den andra perioden. Otroligt slappt i powerplay och insläppta mål, det blev ett enormt momentum för Skellefteå.

På torsdag gästar vi Linköping HC, övernattar och tränar där på fredag innan avfärd mot Småland, där IK Oskarshamn står för värdskapet på lördag.

Kommande matcher

Torsdag 2022.01.20, kl 19:00 | Linköping HC borta,
Lördag 2022.01.22, kl 15:15 | IK Oskarshamn borta,
Tisdag 2022.01.25, kl 19:00 | Leksands IF hemma.

Matchstatistik

Skellefteå AIK - Frölunda HC 5-2 (1-0, 3-1, 1-1) Skott: 20-34 (6-14, 12-10, 2-10)
PIM: 39-33 (4-2, 27-29, 8-2)